31.07.2017

Lieksan Vaskiviikon konserttien kävijämäärät nousivat – festivaali saavutti taloudelliset tavoitteitteensa

Lieksan Vaskiviikko järjestettiin 21.-29.7. Ohjelmistossa oli 20 konserttia ja 15 pihasoittoa sekä oheisohjelmaa, mm Tuubanheiton MM-kilpailut. Vaskiviikon taiteellinen johtaja Jouko Harjanne summasi viikkoa seuraavasti: ”Erityisesti minulle jäi mieleeni Pacho Floresin huikea trumpettitaiturointi. Koko festivaalin ohjelmisto onnistui erinomaisesti.”

Lieksan Vaskiviikko ylitti lipunmyynnin tavoitteensa ja kasvatti konserteissa kävijöiden määrää. Pihasoittoja oli edellisvuotta vähemmän, josta syystä kokonaiskävijämäärä hieman väheni. ”Alustavien laskelmien mukaan konserteissa kävijöiden määrä lisääntyi noin 5 %, mikä vaikutti positiivisesti kokonaislipputulokertymään”, Lieksan Vaskiviikon toiminnanjohtaja Hanna Vienonen iloitsee. ”Olemme erittäin tyytyväisiä ennen kaikkea siihen, että monipuolinen konserttitarjonta on löytänyt myös uutta yleisöä.”

Avajaisissa ja Mätäsvaaran kaivoslaguunissa oli ennätysyleisöt. Myös ensimmäistä kertaa Vaskiviikon käytössä ollut Kulman salin konsertit kiinnostivat suurta yleisöä.

”Vaara-Karjalan Leaderin ja Pohjois-Karjalan maakuntaliiton myöntämät kehittämishankkeet ovat auttaneet viestinnän ja toimintamallien uudistamisessa, joka näkyy jo tämän vuoden tuloksessa. Lisäksi erinomaiset kumppanit mm. OP Pohjois-Karjala, PKO, PKS, Pohjois-Karjalan Ammattiopisto Lieksa ja Boskalis Terramare ovat olleet tärkeässä roolissa tämän vuotisen Vaskiviikon onnistumisessa”, kertoo toiminnanjohtaja Hanna Vienonen.

Vaskiviikon toimisto on auki vielä arkisin 11.8 asti kello 10-14.

Vuoden 2018 Lieksan Vaskiviikko järjestetään 20.-28.7 ja teemasoittimena on eufonium.

www.lieksabrass.com