23.07.2018

Lieksan Vaskiviikon kavalkadikonserteissa tarjolla kaikki mitä musiikin ystävä voi toivoa

Lieksan Vaskiviikko tarjoaa ohjelmistossaan kolme elämyksellistä kavalkadikonserttia, jotka tuovat estradille vaskimusiikin kirkkaimmat maailmantähdet. Kussakin konsertissa on tarjolla unohtumaton musiikillinen kattaus. Vain harvoin on yleisöllä mahdollisuus kuulla yhdessä konsertissa niin montaa suurta mestaria samalla istumalla. Tämä tekee jokaisesta kavalkadikonsertista hengästyttävän kokemuksen!

Vaskien virtuoosit tarjoilevat nopeutta ja vauhdin hurmaa, Mestarit oopperassa vievät meidät suuren draaman ja suurten tunteiden äärelle ja Kynttiläkonsertti tunnelmoi keveillä ja herkullisilla musikaalisävelmillä.

 

Maanantaina 23.7. klo 20 Vaskien virtuoosit Brahe-salissa

Vaskien virtuoosit-konsertti sisältää lähes yksinomaan kappaleita, joissa nopeusrajoitusta ei tunneta. Vauhdikkaassa illassa esiintyvät muun muassa Sérgio Carolino, Anthony Caillet, Jouni Suuronen, Antti Hirvonen ja Sergei Nakariakov sekä monet muut vaskitaiturit. Siis kiinnittäkää turvavyönne ja nauttikaa artistiemme vauhdikkaasta illasta! Tätä elämystä ei voi jättää kokematta!

 

Keskiviikkona 25.7. klo 17 Mestarit oopperassa Brahe-salissa

Mestarit oopperassa tarjoaa erittäin viihdyttävän kattauksen tunnettuja oopperamusiikin helmiä vaskisoittimille sovitettuina. Ooppera on tunteiden taidetta ja vaskien mestarit tarjoilevat lavan täydeltä tunteita keskiviikon alkuillan konsertissa. Säveltäjänimistä kuullaan mm. George Gershwiniä, Giacomo Puccinia ja Pjotr Tšaikovskia. Taiteilijoista lavalle astelevat muun muassa Rune Brodahl, Mary Elisabeth Bowden ja Adam Frey sekä moni muu vasken mestari.

 

Torstaina 26.7. klo 22 Kynttiläkonsertti Lieksan kirkossa

Yleisön rakastama Kynttiläkonsertti – ihanimmat encoret palaa Lieksan Vaskiviikon ohjelmistoon 26.7.2018! Illan hämärtyessä Lieksan kirkon kaunis sali kylpee kynttilänvalossa sekä täyttyy kepeistä ja romanttisista sävelmistä, joista monet ovat peräisin nimekkäistä musikaaleista, kuten Oopperan kummituksesta, Jesus Christ Superstarista ja Les Miserablesista. Ihanimmissa encoreissa kuullaan myös klassista venäläistä romanssia ja kaihoa, kun ilmoille kajahtaa itänaapurin mestareiden, muun muassa Rubinsteinin, Prokofjevin ja Tšaikovskin, säveltämiä teoksia. Kynttiläkonsertti kokoaa yhteen herkän mutta vaikuttavan kokonaisuuden kappaleista, joita soitetaan tai lauletaan yleensä ylimääräisinä, kiitokseksi yleisölle. Muistot tunnelmallisesta Kynttiläkonsertista lämmittävät vielä talvipakkasillakin!

www.lieksabrass.com
Lieksan Vaskiviikko / Lieksa Brass Week 20-28.7.2018