23.07.2011

Lieksan Vaskiviikon eufoniumkilpailussa 8 kilpailjaa edennyt välieriin

Lieksan 2. kansainvälinen eufoniumkilpailu on edennyt välieriin. Kaksipäiväisen alkukilpailun perusteella tuomaristo on valinnut jatkoon meneviksi seuraavat kilpailijat:

Nicolas Desvois, Ranska
Josep Burguera Riera, Espanja
Ricardo Antao, Portugali
Raphael Rosse, Australia
Kyohei Ando, Japani
Gregory Battista, USA
Glenn Van Looy, Belgia
Bastien Baumet, Ranska

Lieksan 2. kansainväliseen eufoniumkilpailuun (21.-28.7.2011) saapui määräaikaan mennessä 38 soittajaa, jotka edustavat 11 eri kansallisuutta. Suomesta on mukana kolme kilpailijaa.

Kilpailijat ovat aiempien Lieksan vaskikilpailujen tapaan korkeatasoisia ja monella heistä on jo runsaasti solisti- ja kilpailukokemusta. Nuorille kyvyille suunnattuun kilpailuun pystyivät hakemaan kaikki vuonna 1976 tai sitä myöhemmin syntyneet soittajat.

Alkukilpailut käytiin Lieksan kulttuurikeskuksessa heinäkuun 22.-23. päivinä ja välikilpailu 25.7. Finaalissa 28.7. kilpailijoita säestää Lieksan kirkossa Kaartin soittokunta kapellimestarinaan musiikkieverstiluutnantti Elias Seppälä.
Kilpailun johtajana on Kauko Karjalainen (FT). Arvovaltaisen tuomariston jäsenet ovat tuomariston puheenjohtaja musiikkimajuri Raine Ampuja (Kaartin soittokunta) sekä kansainvälisiä eufonium- ja tuubataiteilijoita: Brian Bowman (University of North Texas, USA), Tormod Flaten (Norja), Harri Lidsle (Sinfonia Lahti), Jukka Myllys (Kemin kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja) ja Steve Sykes (UK).

Kilpailun ensimmäinen palkinto on 6000 euroa, toinen 3000 euroa ja kolmas 2000 euroa.

Lieksan 2. kansainvälinen eufoniumkilpailu kuuluu 22.-30.7.2011 vietettävän Lieksan Vaskiviikon ohjelmaan ja se on osa Vaskiviikon vuonna 1999 aloittamaa ja vuosittain järjestämää kansainvälisten vaskisoitinkilpailujen sarjaa.

http://www.lieksabrass.com