24.03.2023

Lieksan Vaskiviikon 4. kansainväliseen tuubakilpailuun valittiin 25 kilpailijaa

Lieksan Vaskiviikon neljänteen kansainväliseen tuubakilpailuun on valittu videokarsinnan perusteella 25 kilpailijaa 12 maasta. Kilpailijoita odotetaan heinäkuussa Lieksaan Pohjois- ja Etelä-Amerikasta, Aasiasta ja Euroopasta.

Lista kilpailijoista on julkaistu Lieksan Vaskiviikon www-sivuilla: https://www.lieksabrass.com/kilpailu

Kilpailu jatkuu Lieksan Vaskiviikolla, jolloin järjestetään kilpailun alkuerät 21.-22.7. ja välierä 24.7. Lieksan kulttuurikeskuksessa ja finaali 27.7. Lieksan kirkossa. Alku- ja eriin on yleisöllä vapaa pääsy. Finaalikonsertin orkesteriksi tulee Suomen Puhallinsinfonikot.

Tuomariston puheenjohtajana toimii yhdysvaltalainen tuubataiteilija Chris Olka, joka työskentelee Cincinnatin sinfoniaorkesterin tuuban äänenjohtajana. Muut tuomariston jäsenet ovat tuubansoiton professori Dirk Hirthe Saksasta, Turun filharmonisen orkesterin tuuban äänenjohtaja Nicolas Indermühle, Tampere Filharmonian tuuban äänenjohtaja Harri Miettunen sekä Oulu Sinfonian pasunisti ja Sibelius-akatemian eufoniuminsoiton opettaja Jukka Myllys.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

15.03.2023

Lieksan Vaskiviikon ohjelmisto on julkaistu

Lieksan Vaskiviikko järjestetään tulevana kesänä 21.-28. heinäkuuta teemalla ”lohdun ja toivon vasket”. Festivaali sisältää ilmaisia ja maksullisia  konsertteja, pihasoittoja ja oppilaskonsertteja. Vaskisoitinten koulutusta järjestetään perusopetus-, mestari- ja yhtyekursseilla. Lieksan Vaskiviikon kansainvälinen tuubakilpailu järjestetään neljättä kertaa. – Vaskiviikon ohjelmisto…

02.12.2022

Lieksan Vaskiviikkoa vietetään ensi vuonna lohdun ja toivon teemalla

Lieksan Vaskiviikon taiteellinen johtaja Jouko Harjanne on valinnut vuoden 2023 festivaalin teemaksi ”lohdun ja toivon vasket”. – Karmea sota Ukrainassa jatkuu ja siksi Lieksan Vaskiviikko tuo konserteissaan esiin musiikkia, josta toivomme kuulijan saavan lohtua ja toivoa.…