25.02.2019

Lieksan Vaskiviikolla on uusi festivaalijohtaja

Lieksan Vaskiviikon uudeksi festivaalijohtajaksi on 18.2. alkaen palkattu Anu Laakkonen. Milena Salosen toiminnanjohtajakausi päättyy maaliskuun lopussa.

Kontiolahtelainen filosofian maisteri Anu Laakkonen on valmistunut Helsingin yliopistosta 1990 pääaineena musiikkitiede. Hän on suorittanut muusikon tutkinnon Joensuun konservatoriossa vuosina 2015-2017 pääaineena trumpetti. Laakkonen aloitti uransa Maailman musiikin keskuksen johtajana ja on European Forum of Worldwide Music Festivals -verkoston ja WOMEX-messujen perustajajäsen. Hänellä on pitkä kokemus myös hanke- ja yritystoiminnasta. Viime aikoina hän on kehittänyt ikäihmisten musiikkipalvelua sekä työskennellyt Joensuun kaupunginorkesterin tuottajana.

Lieksan Vaskiviikko on Pohjoismaiden suurin kansainvälinen vaskimusiikin festivaali. Kansainvälinen solistikilpalu, vaskimusiikkikurssit ja konsertit tuovat vuosittain Lieksaan merkittävän määrän muusikkoja, yhtyeitä ja vierailijoita ympäri maailmaa. Lieksan kaupungin tukema Vaskiviikko toimii kulttuuripalveluna lieksalaisille tuottaen musiikkiohjelmaa kirkkoon, Brahe-saliin ja moniin ulkoilmakohteisiin. Festivaalin taiteellinen johtaja on Jouko Harjanne. Lieksan Vaskiviikko järjestetään 40. kertaa 26.7.-3.8.2019.

Seuraava Vaskiviikko järjestetään 26.7-3.8.2019
www.lieksabrass.com