25.07.2017

Lieksan Vaskiviikolla oheisohjelmaa kumppaneiden mahdollistamana

Lieksan Vaskiviikko järjestetään 21-29.7. Ohjelmistoon kuuluu klassinen konserttiohjelmisto, kursseja vaskisoittajille ja kansainvälinen trumpettikilpailu sekä oheisohjelmaa.

Lieksan Vaskiviikolla on useita yhteistyökumppaneita, joista pääsponsorina on tänäkin vuonna OP Pohjois-Karjala. Muita yhteistyökumppaneita ovat Lieksan kaupungin lisäksi mm. Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, Pohjois-Karjalan Sähkö, Sanomalehti Karjalainen, Pohjois-Karjalan Ammattiopisto, Boskalis Terramare ja Anaika. OP Pohjois-Karjalan yhteistyöhön sisältyy pihasoitto, lasten konsertti ja yhteislaulutilaisuus.

Vaskiviikolla on OP Pohjois-Karjalan kanssa yhteistyössä pihasoitto maanantaina 24.7, jossa esiintyy Sinetti-Seitsikko. Sinetti-Seitsikko on perustettu 1980 ja jatkaa postiljoonisoittokunnan perinteitä. Tämä pihasoitto sisältää viihdyttävää ja tanssittavaa seitsikkomusiikkia, mm Sellainen ol Viipuri. Lieksan Vaskiviikolla on 16 pihasoittoa, joista kaksi toteutetaan Kolille. Myös musiikkineuvos Erkki Eskelisen Ystävät esiintyvät Vaskiviikon aikaan Lieksan kirkkopuistossa sunnuntaina 24.7 kello 16.15. Pihasoitoissa on säävaraus.

Yhteislaulutilaisuus, jossa laulattajana ja esiintyjänä on Ilja Teppo, Sampsa Asikainen ja Pertti Feller. Luvassa on mukavia biisejä ja rentoa menoa. Vaskiviikon toinen lasten konsertti järjestetään Kulman salissa keskiviikkona 26.7, jossa itävaltalainen Sonus Brass esiintyy lapsille.

Ensimmäinen lasten konsertti on jo sunnuntaina 23.7, kun Harri Lidsle ja Marko Hilpo tuovat S-marketin edessä esille Soivan postikortin. Tuubakimalainen tuo soivat terveiset lasten suosikeilta useasta eri tarinasta, galaksien tuolta puolen, viidakosta ja pohjoisesta Arendellista. Tässä konsertissa saa osallistua ja oppii ehkä siinä sivussa jotain uuttakin. Tämä konsertti järjestetään yhteistyössä Pohjois-Karjalan Osuuskaupan kanssa.

Lieksan Vaskiviikolla on 20 konserttia sekä oheisohjelmaa.

www.lieksabrass.com