02.12.2022

Lieksan Vaskiviikkoa vietetään ensi vuonna lohdun ja toivon teemalla

Lieksan Vaskiviikon taiteellinen johtaja Jouko Harjanne on valinnut vuoden 2023 festivaalin teemaksi ”lohdun ja toivon vasket”.

– Karmea sota Ukrainassa jatkuu ja siksi Lieksan Vaskiviikko tuo konserteissaan esiin musiikkia, josta toivomme kuulijan saavan lohtua ja toivoa. Tarkoituksenamme on saada musiikin avulla kuulijaa kokemaan syviä tunteita ja näkevän paljon valoa tulevaisuudessa. Emme saa kuitenkaan unohtaa niitä kanssaihmisiämme, joita sota koskettaa joka päivä kauhealla kädellä, kertoo Jouko Harjanne.

Ensimmäinen julkaistu konsertti on Toivekonsertti: Kauneimmat virret ja hymnit, jonka ohjelma perustuu yleisön toiveisiin. Vanha virsi Taalainmaalta, Suojelusenkeli, Narvan marssi ja muut yleisön toivomat kauneimmat virret ja hymnit soivat upeasti vaskilla Lieksan kirkossa 23.7.2023. Jouko Harjanne ja muut Vaskiviikon taiteilijat eri kokoonpanoissa luovat ikimuistoisen tunnelman rakkaiden sävelmien parissa.

Pääsylipullisia konsertteja julkaistaan joulukuusta alkaen Lieksan Vaskiviikon verkkokaupassa https://liput.lieksabrass.com. Lieksan Vaskiviikko järjestetään 21.-28.7.2023.

Festivaalin sivuille