29.04.2020

Lieksan Vaskiviikko siirtyy vuoteen 2021 ja laajenee pariviikkoiseksi

Lieksan Vaskiviikko siirtyy koronapandemian vuoksi vuodella eteenpäin. Samalla festivaali laajenee kahden viikon mittaiseksi. Uudet päivämäärät ovat 19.-31.7.2021.

Vuodelle 2020 suunniteltu konserttisarja, mestarikurssit, perusopetus, yhtyekurssi ja kansainvälinen käyrätorvikilpailu siirretään sellaisenaan vuoden päähän. Teemana on edelleen Valo.

– Uutena sisältönä on festivaalin alkupäivien Vaskiviikon Introt -kokonaisuus. Vaskiviikkoa avaaviin Introihin kerätään parhaillaan ideoita ja toiveita niin lieksalaisilta kuin muiltakin Vaskiviikon ystäviltä. Vaskiviikon Introt voivat tapahtua esimerkiksi kadulla, puistossa, kylällä, hoivakodissa, kahvilassa tai pubissa, kertoo Vaskiviikon festivaalijohtaja Anu Laakkonen.

– Kaikki ajatukset kannattaa kerätä pussiin ja vähän rumpsauttaa, ehkäpä sieltä polarisoituu koronan siivittämä kruunuavaus, kannustaa Vaskiviikon perustaja Erkki Eskelinen, 87, joka on kunniajäsenenä edelleen aktiivisesti mukana Vaskiviikon toiminnassa ja soittaa päivittäin trumpettia.

Lieksan Vaskiviikon taiteellinen johtaja on kansainvälinen trumpettitaiteilija Jouko Harjanne. Vaskipuhaltimiin keskittyvä ja klassiseen musiikkin painottuva Vaskiviikko on järjestetty Lieksassa vuosittain vuodesta 1980 alkaen, ja se on Pohjoismaiden laajin vaskimusiikin tapahtuma.

Ennakkoon maksetut liput, kurssi- ja kilpailumaksut ovat voimassa uusilla päivämäärillä ensi vuonna. Vaihtoehtoisesti voi hakea palautusta 31.8.2020 mennessä lipun ostopaikasta.