08.05.2018

Lieksan Vaskiviikko julkaisee lisää konsertteja

Lieksan Vaskiviikko järjestetään 39. kerran 20-28.7. Luvassa on yli 35 konserttia, joista suurin osa on julkaistu jo helmikuussa. Ulkomaiset vieraat ovat Seraph Brass, Spanish Brass ja A4 Brass Quartet. Teemana on vauhti ja virtuositeetti. 3. Kansaiväliseen eufoniumkilpailuun on määräaikaan mennessä ilmoittautunut 36 osallistujaa 15 eri maasta.

Vaskiviikko julkaisee nyt kuusi uutta konserttia.

Keskiviikkona 25.7 kello 17 Vaskiviikon mestarit esittävät oopperan kauneimpia helmiä Kulttuurikeskuksessa otsikolla Mestarit oopperassa. Mukana mm. Matthew Gee ja Adam Frey.

Perjantaina 27.7 kello 17 Compañía Kaari & Roni Martin goes ROOTS Mätäsvaaran kaivoslaguunissa. Compañia Kaari & Roni Martin on kansainvälinen taiteilijaryhmä, jolle tunnusomaista on energisyys ja suoraviivaisuus sekä liikkeen, musiikin ja visuaalisuuden tiivis yhteys. Compañía Kaari & Roni Martin goes ROOTS yhdistää afroamerikkalaisen torvimusiikkitradition ja flamencon rytmiikan omalaatuisen nyrjähtäneesti. Roni ja Kaari Martinin lisäksi mukana ovat puhaltajat Antero Priha, Erno Haukkala ja Samppa Leino sekä perkussionisti Miguel Kolliander, jotka ovat tuttuja monista eri yhteyksistä, mm. rockin, jazzin, flamencon ja klassisen musiikin parista.

Vaskiviikko järjestää suuresti toivottua vanhan Vaskiteltan tunnelmaa Kulman salissa, joka osoittautui viime kesän kokeilun perusteella erittäin toimivaksi paikaksi. Keskiviikkona 25.7 Tuomaristo jyrähtää, eli eufoniumkilpailun tuomaristo kokoontuu rennomman ohjelmiston äärelle. Vaskiviikon taiteellinen johtaja Jouko Harjanne paljastaa tulevista Kulman konserteista: ”On tulossa Disney-konserttia ja vanhaa elokuvameininkiä, 30-luvun kabareeta. Kulman salissa elokuvia katsoneet ihmiset saavat nostalgisoida sellaisen musiikin kanssa, mistä osa on ehkä siellä elokuvissa kuultu.” Koko Kulman ohjelma julkaistaan toukokuun lopulla nettisivuillamme lieksabrass.com.

PKO:n kanssa yhteistyössä tuodaan uusittu Tuubakimalainen esiintymään S-marketin eteen tai aulaan sunnuntaina 22.7 kello 10. Yhteistyössä OP Pohjois-Karjalan järjestetään A4 Brass Quartetin lastenkonsertti Kulmalla keskiviikkona 25.7 kello 10 sekä Yhteislaulukonsertti samana päivänä kello 13, jossa vetäjänä ja esiintyjänä on viime vuotiseen tapaan Ilja Teppo ja Ystävät.

www.lieksabrass.com
Lieksan Vaskiviikko / Lieksa Brass Week 20-28.7.2018