25.07.2017

Lieksan Vaskiviikko jatkuu kantaesityksillä

Seraph Brass, Sonus Brass, Pacho Flores, Jesús Gonzalez ja muut Vaskiviikon taiteilijat

Lieksan Vaskiviikko jatkuu lauantaihin 29.7 saakka. Maanantaina Muut vasket esiin –konsertissa esitetään ensimmäinen suomalainen ofikleidille sävelletty teos Tanssivat puut, jonka on säveltänyt Eero Lehtimäki ja sen esittää Harri Lidsle. Lisäksi konsertissa esiintyy pasuunataiturit Mayumi Shimizu ja Line Johannesen, eufoniumia soittaa Jukka Myllys, tuubaa Velvet Brown ja käyrätorvea Ville Hiilivirta.

Ensimmäistä kertaa Eurooppaan saapuva Seraph Brass esiintyy maanantaina Lieksan kirkossa. Ohjelmassa mm maailman kantaesitys Leagured in Fire, Lagooned in Gold. Tiistaina vuorossa on Pacho Flores, Jesus ”Pingüino” Gonzalez ja Tuomas Turriagon konsertti kulttuurikeskuksessa sekä itävaltailaisen Sonus Brassin ensimmäinen konsertti. Sonus Brass soittaa mm Vivaldia ja Arutjunjania.

Keskiviikkona vuorossa on Sonus Brassin lasten konsertti Kulmalla ja poikkitaiteellinen Mezzotragish-teos, Lieksan 5. Kansainvälisen trumpettikilpailun finaali ja Trumpetistin Yösoitto Kulmalla. Trumpetistin Yösoitossa on luvassa viihteellinen ja monipuolinen kattaus Vaskiviikon taiteilijoilta, ja virvokkeista vastaa Samuli Taponen ja Hermannin viinitila. Lisäksi Ilja Tepon, Sampsa Asikaisen ja Pertti Fellerin vetämä yhteislaulutilaisuus päivällä Brahe-salissa.

Maksuttomia pihasoittoja on maanantaina kello 12 OP Pohjois-Karjalan edessä ja kello 14 Karelia Expertin edessä, tiistaina kello 12 Tietotapion edessä ja kello 14 Iltaruskossa. Keskiviikkona pihasoitot Pielisen museolla, Hoitokoti Hopeapajussa ja Citymarketin edessä. Lieksan Vaskiviikon nettisivuilla ja toimistolla on koko pihasoittojen ohjelma. Pihasoitoissa on säävaraus.

Konserttiohjelma, samoin kuin lisätiedot 5. kansainvälisestä trumpettikilpailusta ja musiikkikursseista www.lieksabrass.com.