19.07.2018

Lieksan Vaskiviikko alkaa viikonloppuna upeilla konserteilla

Järjestyksessään 39. Lieksan Vaskiviikko käynnistyy viikonloppuna laajalla musiikkitarjonnalla. Musiikillisia makupaloja on monenlaiseen musiikin nälkään. Romantikko valitsee lauantain kirkkokonsertin, uuden musiikin ystävä kuuntelee Seraph Brassin levynjulkistuskonsertin sunnuntaina ja kaikki musiikin ystävät kokoontuvat sunnuntaina Koli Brassin toivekonserttiin. Salit täyttyvät koko ajan, joten lippujen hankinnassa ei nyt kannata viivytellä.

 

LAUANTAIN KONSERTEISSA ON TARJOLLA PALA TAIVASTA JA VENETSIAN KARNEVAALITUNNELMAA

Lauantaina 21.7. klo 18 Lieksan kirkon täyttävät taivaalliset sävelet Harpuin, huiluin, trumpetein –konsertissa. Konsertissa esiintyvät lieksalaislähtöinen Helsingin kaupunginorkesterin harpisti Anni Kuusimäki, Nurmeksesta lähtöisin oleva Kaisa Kortelainen, joka valittiin kuluvan vuoden tammikuussa Radion sinfoniaorkesterin huilistiksi sekä Vaskiviikon taiteellinen johtaja, trumpettivirtuoosi Jouko Harjanne. Konsertin ohjelma on täynnä tunnelmaa ja romantiikkaa. Konsertissa kuullaan mm. Oskar Merikannon ja Gabriel Faurén sävellyksiä.

Lauantaina 21.7. klo 20 Brahe-salissa juhlitaan Venetsian karnevaaleja. Lavalle nousevat A4-vaskikvartetin nuoret brittivirtuoosit. A4 Brass Quartetin soitinkokoonpano on vaskiyhtyeille harvinainen: eufonium, alttotorvi, baritoni ja kornetti. Suomalaiseen korvaan A4:n soittimisto voi kuulostaa kuitenkin tutulta, sillä kokoonpano muodostaa perisuomalaisen torviseitsikon rungon. Lauantaina koko illan konsertissa kuullaan mm. Richard Straussin ja Felix Mendelssonin sävellyksiä.

 

SUNNUNTAINA VASKIVIIKON ESIINTYMISLAVAT TÄYTTYVÄT UUDELLA MUSIIKILLA JA YLEISÖN TOIVEKAPPALEILLA

Sunnuntaina 22.7. klo 15 päästään aistimaan jotakin erityistä, kun upea naisartistien kokoonpano Seraph Brass julkistaa uuden levyn Nurmeksessa Hannikaisen salissa. Ainutkertainen konserttiohjelma sisältää Seraph Brassille sävellettyjä kappaleita usealta eri säveltäjältä. Yleisö pääsee nauttimaan myös mm. Edverd Griegin ja Franz Lisztin sävellyksistä raikkaan naissekstetin tulkitsemana.

Sunnuntaina 22.7. klo 18 Brahe-sali tulee täyttymään yleisöstä, kun Koli Brass toteuttaa yleisön toiveet. Konserttiohjelma on erittäin monipuolinen ja takuuvarmasti viihdyttävä. Tarjolla on tuttuja musiikillisia muistoja niin John Lennonilta ja Stevie Wonderilta kuin Toivo Kärjeltä ja George de Godzinskyltäkin.

Sunnuntaina 22.7. klo 20 Brahe-salissa kuullaan uudelleen mainiota A4 Brass Quartetia. Tällä kertaa nuoret miehet ovat valinneet ohjelmaan muistelmia kahdesta 100 vuoden takaisesta tapahtumasta: Debussyn poismenosta ja Bernsteinin syntymästä. Muilta osin konsertissa kuullaan oman aikamme brittiläistä vaskimusiikkia.

www.lieksabrass.com
Lieksan Vaskiviikko / Lieksa Brass Week 20-28.7.2018