28.07.2011

Lieksan kansainvälisen eufoniumkilpailun on voittanut Glenn Van Looy Belgiasta

Lieksan 2. kansainvälisen eufoniumkilpailun on voittanut Glenn Van Looy Belgiasta. Toiselle sijalle tuomarit sijoittivat amerikkalaisen Gregory Battistan ja kolmannelle japanilaisen Kyohei Andon.

Eufoniumkilpailun finaali soitettiin 28.7. Lieksan kirkossa. Kaikki kolme finalistia esittivät Kaartin soittokunnan säestämänä John Gollandin Eufoniumkonserton Nro 1. Orkesteria johti ylikapellimestari, musiikkieverstiluutnantti Elias Seppälä.

Lieksan 2. kansainväliseen eufoniumkilpailuun (21.-28.7.2011) saapui määräaikaan mennessä 38 soittajaa, jotka edustavat 11 eri kansallisuutta. Suomesta oli mukana kolme kilpailijaa.

Kilpailijat ovat aiempien Lieksan vaskikilpailujen tapaan korkeatasoisia ja monella heistä on jo runsaasti solisti- ja kilpailukokemusta. Nuorille kyvyille suunnattuun kilpailuun pystyivät hakemaan kaikki vuonna 1976 tai sitä myöhemmin syntyneet soittajat.

Alkukilpailut käytiin Lieksan kulttuurikeskuksessa heinäkuun 22.-23. päivinä ja välikilpailu 25.7.

Kilpailun johtajana oli Kauko Karjalainen (FT). Arvovaltaisen tuomariston jäsenet olivat: tuomariston puheenjohtaja musiikkimajuri Raine Ampuja (Kaartin soittokunta) sekä kansainvälisiä eufonium- ja tuubataiteilijoita: Brian Bowman (University of North Texas, USA), Tormod Flaten (Norja), Harri Lidsle (Sinfonia Lahti), Jukka Myllys (Kemin kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja) ja Steve Sykes (UK).

Kilpailun ensimmäinen palkinto oli 6000 euroa, toinen 3000 euroa ja kolmas 2000 euroa.

Lieksan 2. kansainvälinen eufoniumkilpailu kuuluu 22.-30.7.2011 vietettävän Lieksan Vaskiviikon ohjelmaan ja se on osa Vaskiviikon vuonna 1999 aloittamaa ja vuosittain järjestämää kansainvälisten vaskisoitinkilpailujen sarjaa. Vuonna 2012 on vuorossa Lieksan 4. kansainvälinen trumpettikilpailu (Raimo Sarmas in memoriam).

http://www.lieksabrass.com