26.04.2016

Le Petit Baroque – Pieni barokki Sastamala Gregorianan ilmaisessa lastentapahtumassa

Le Petit Baroque – Pieni Barokki on ranskalaisen barokkimusiikin pohjalta rakentuva musiikkia, teatteria ja projisoitua videokuvaa yhdistävä monitaide-esitys lapsille. Esityksen tarkoituksena on saada lapset ymmärtämään musiikissa esiintyviä elementtejä audiovisuaalisen kokemisen keinoin, herättämään kiinnostusta esittävään taiteeseen ja tutustumaan ranskalaisen barokkimusiikin tyyleihin. Esityksen toteuttavat yhteistyössä Vammalan Teatteri sekä sastamalalaistunut Tiainen & Tiainen Ensemble, joka koostuu taitelijapariskunta Elina ja Niko Tiaisesta.

Le Petit Baroque- Pieni Barokki esityksessä risteytetään uutta ja vanhaa maailmaa, tukien festivaalin vuoden teemaa, sisällyttäen esitykseen perinteistä klassista musiikkia ja uutta esittävää taidetta, sekä audiovisuaalisia maailmoja.

Festivaalin jälkeen Le petit Baroque – Pieni barokki -teoksen esittämistä jatketaan kiertävänä esityksenä koululaisille ja päiväkoti-ikäisille ympäri Suomea, keskittyen pienempiin paikkakuntiin.

Le Petit Baroque – Pieni Barokki toteutetaan osana Sastamala Gregoriana – festivaalia kesällä 2016, joka on Sastamalassa vuosittain heinäkuussa järjestettävä vanhan musiikin festivaali. Festivaali järjestetään jo 21. kerran ja se on valittu Vuoden festivaaliksi 2016.  Festivaalin teemana on Virtauksia – Vanhan ja Uuden Musiikin Risteyksessä.

Esitykseen vapaa pääsy. Esitys ma 25.7. klo 17.00 Vammalan Teatterilla.

Sastamala Gregoriana – Wanhan Musiikin Päivät järjestetään 23.-30.7.2016

www.sastamalagregoriana.fi