22.01.2014

Laulaja-pianisti Jamie Cullum Pori Jazziin

Kirjurinluoto Arenan ohjelmistoon on lisätty myös useita muita huippuluokan jazznimiä – muun muassa Dave Holland Prism, John Scofield Überjam Band sekä Larry Carlton.

Jazzia ja pop-musiikkia yhdistelevä brittitähti Jamie Cullum palaa Pori Jazziin ja on yksi Kirjurinluoto Arenan esiintyjistä lauantaina 19. heinäkuuta. Englantilaismuusikko ponnahti suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2003, kun myyntimenestykseksi noussut Twentysomething-albumi teki nuoresta pianistista jazzin supertähden. Intensiivisistä keikoistaan tunnettu Cullum on julkaissut yhteensä kuusi studioalbumia, joista tuorein on viime vuonna ilmestynyt Momentum.

Cullum esiintyy Kirjurinluodossa samassa konsertissa, jonka esiintyjiksi on jo aiemmin kiinnitetty muun muassa James Blunt sekä Patti Smith. Cullum on viimeksi nähty Suomessa 2005, jolloin hän oli yksi tuon vuoden Pori Jazzin pääesiintyjistä.

Yhteensä kuusi uutta jazzin huippunimeä

Pori Jazzin ohjelmistoon on kiinnitetty myös muita eturivin jazznimiä. Konkaribasisti Dave Holland tuo Poriin uuden Prism-yhtyeensä, jonka esittämää sähköistä fuusiojazzia kuullaan torstaina 17.7. Hollandin all stars -kvartettiin kuuluvat kitaristi Kevin Eubanks, kosketinsoittaja Craig Taborn sekä rumpali Eric Harland.

Moninkertaisesti Grammy-palkittu ja legendaarisena sessiokitaristina tunnettu Larry Carlton esiintyy Kirjurinluodossa niin ikään torstaina 17.7. Seuraavan päivän konsertissa nähdään toinen eturivin jazzkitaristi, kun John Scofield tuo Poriin Überjam-yhtyeensä, joka on erikoistunut moderniin groovejazziin.

Nuoremman polven groovea Pori Jazzissa edustaa eri tyylilajeja suvereenisti sekoitteleva yhdysvaltalaisyhtye Snarky Puppy, joka nähdään Kirjurinluodossa 18.7. Lauantain konsertissa suomalaisyleisölle esittäytyy puolestaan brittilaulajatar Zara McFarlane, jota on povattu yhdeksi alkaneen vuoden uusista jazztähdistä.

Lipunmyynti käynnissä

Lipunmyynti Pori Jazzin pääkonsertteihin (17.-19.7.) on käynnissä Lippupalvelussa, ja Kirjurinluoto Arenan S-Etuhintaiset konserttiliput ovat myynnissä 15.3. asti. Kirjurinluodon päivälipun saa 63 eurolla, kun ostoksensa tekee S-Etukortilla. Kampanjan päätyttyä lippujen normaalihinta on 70 euroa. Hintoihin lisätään mahdolliset toimituskulut.

Pori Jazz täydentää ohjelmistoaan kevään mittaan. Lisätiedot esiintyjistä ja tähän mennessä julkaistu ohjelma päiväkohtaisesti eriteltynä: www.porijazz.fi