05.06.2014

Lastensairaala, Guggenheim-museo ja Keskustakirjasto rakennetaan pahvista Senaatintorille Helsingin juhlaviikkojen Taiteiden yönä

Helsingin juhlaviikot kutsuu Taiteiden yönä torstaina 21.8. kaikki mukaan leikkimielisiin kaupunkisuunnittelutalkoisiin. RAKSA-tapahtumassa pahvista ja teipistä kasataan kolme miltei parikymmenmetristä pilvenpiirtäjää Senaatintorille.

Yleisö sai toukokuun aikana äänestää, mitkä rakennukset nousevat Senaatintorille. Eniten ääniä saivat Lastensairaala, Guggenheim-museo ja Keskustakirjasto. Ranskalainen taiteilija Olivier Grossetête suunnittelee rakennusten ulkonäön mutta kaupunkilaiset itse rakentavat kiistanalaiset intohimohankkeet Helsinkiin – ja kaatavat ne lopuksi. RAKSAn pohjimmainen ajatus on keikauttaa perinteiset valtasuhteet nurinniskoin.

Ääniä saivat myös HIFK:n suurhalli, Tanssin talo, Pasilan tornitalot, uusi Amos Andersonin taidemuseo, Elmun konepajahalli ja Espoon kaupunginteatteri. Lisäksi kaupunkilaiset ehdottivat rakennettavaksi VR:n makasiineja, Baabelin tornia, F1-rataa, Ulrika Eleonoran kirkkoa ja Pihtiputaan kunnantaloa.

RAKSA on osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa, ja se toteutetaan yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa. EMMA – Espoon modernin taiteen museo on RAKSAn osatuottaja.

 

RAKSA
Senaatintorilla to 21.8. klo 15-21.30

Kaikille avoimet työpajat Helsingin juhlaviikkojen KoeHelsinki-festivaalialueella su 17.8. klo 12-18, ma-ke 18.-20.8. klo 16-20.
Helsingin juhlaviikkoja vietetään 15.-31.8.2014.
Taiteiden yö tapahtuu torstaina 21.8.2014

Twitter: @Juhlaviikot sekä @Taiteiden_yo
#juhlaviikot
#taiteidenyö

www.helsinginjuhlaviikot.fi