26.03.2014

Lasten taidefestivaali Hippalot lyö leikiksi – pelit ja leikit -teemaa juhlistetaan katusirkuksella ja iltakonsertilla

Hippalot täyttää tänä vuonna 37 vuotta ja festivaalia juhlitaan pelit ja leikit -teemalla Verkatehtaan alueella 31.7.-3.8.2014. Teema näkyy jälleen monipuolisesti koko festivaalin ohjelmistossa, joka sisältää tänäkin vuonna runsaan määrän työpajoja, esityksiä sekä konsertteja ja paljon muuta.

Festivaalin kummiksi on valikoitunut lastenkirjailija Timo Parvela, joka on tunnettu muun muassa Ella- ja Maukka ja Väykkä -lastenkirjasarjoistaan. ”Mielikuvitus suojaa lasta silloin, kun arki käy yli ymmärryksen. Pelit, leikit ja tarinat ovat mielikuvituksen polttoainetta.” Hippaloiden kummisetänä Parvela muun muassa avaa festivaalin HIPPO-lavalla torstaina 31.7.

Lasten taidefestivaali Hippaloiden pääesityksenä nähdään brittiläisen katusirkusryhmä The Chipolatasin vauhdikas koko perheen sirkusshow Gentlemen of the road. Esitys yhdistelee katusirkusta, teatteria ja musiikkia uudenlaisella tavalla luoden vauhdikkaan ja mukaansa tempaavan elämyksen. The Chipolatas astelee Hämeenlinnan kaupunginteatterin päänäyttämölle sunnuntaina 3.8.

Uutuutena Hippaloilla on tänä vuonna ensi kertaa nähtävä lapsille suunnattu iltakonsertti Vanaja-salissa torstaina 31.7. Tällöin Vanaja-salin valloittaa lauluyhtye Rajaton, jonka viehättävässä lastenkonsertissa kuullaan uusina versioina mm. ikimuistoiset Päivänsäde ja Menninkäinen, Jänöjussin Mäenlasku, Ihan Hiljaa ja Peppi Pitkätossu. Mukana on myös Rajattoman omia sävellyksiä, kuten Soila Sariolan Minä Ratsastan ja Jussi Chydeniuksen Meidän Möröt sekä Ukko Nooan Arkistossa. Konsertti pohjautuu yhtyeen vuonna 2012 ilmestyneeseen Suomen lasten lauluja -levyyn ja laulukirjaan.

Lasten taidefestivaali Hippalot järjestetään Verkatehtaan alueella Hämeenlinnassa 31.7.-3.8.2014.

The Chipolatas: Gentelemen of the road Hämeenlinnan kaupunginteatterin päänäyttämöllä sunnuntaina 3.8.2014 klo 14 ja 17. Liput 12/10 € S-etukortilla (Lippupalvelusta).

Rajaton: Suomen lasten lauluja -lastenkonsertti Vanaja-salissa torstaina 31.7.2014 klo 18. Liput 15 € (Lippupalvelusta).

Lasten taidefestivaali Hippaloiden koko ohjelma julkistetaan toukokuussa 2014.

www.hippalot.net