20.05.2014

Lasten taidefestivaali Hippalot lyö leikiksi – festivaali tarjoaa leikkimielistä ohjelmaa siipien rakentamisesta kansainväliseen klovneriaan

Lasten taidefestivaali Hippalot järjestetään tänä vuonna 37. kertaa Verkatehtaan alueella Hämeenlinnassa. Festivaalin teemana on pelit ja leikit, mikä näkyy koko ohjelmistossa. Luvassa on jälleen laaja kattaus kulttuuria niin teatterin, tanssin, sirkuksen, työpajojen kuin musiikinkin muodossa. Festivaalin kummisetä on rakastettu lastenkirjailija Timo Parvela, jonka tuotanto on myös laajasti esillä festivaalilla.

Hippaloiden teemanäyttelynä nähdään taiteilija Piipa Toivosen Tehtäväkirja, joka on auki koko festivaalin ajan Galleria ARXissa klo 10-17. Tehtäväkirja-näyttelyssä perinteisen tehtäväkirjan tehtävät ovat hypänneet ulos kirjan sivuilta. Näyttelyssä pääseekin leikkimään – siellä voit muun muassa yhdistää pareja toisiinsa sekä pyörähtää labyrintissä.

Hippaloilla nähdään tänä vuonna monipuolinen kattaus esityksiä, joiden joukossa on myös yksi kantaesitys. Hämeenlinnan teatterissa kaudella 2013-2014 ihastuttanut klovni Thomas Monckton (The Pianist) ohjaa lastenesitys Caterpillarsin, jonka kantaesitys nähdään osana Hippaloiden ohjelmistoa avajaispäivänä 31.7. Caterpillars on viihdyttävä ja hullutteleva klovneriaesitys täynnä värejä, iloa ja ihmettelyä. Esitys nähdään myös osana Hämeenlinnan teatterin vierailuohjelmistoa syksyllä 2014.

Paikalliset taiteilijat pääsevät esille Hippaloiden lauantaina, kun lavalle astelevat Etelä-Hämeen tanssiopiston opiskelijat valloittavalla versiollaan perinteisestä Lumikki-tanssisadusta. Paikallista väriä nähdään myös HIPPO-lavalla, jossa menoa ja meininkiä tuo vekkuli kansanmusiikkiorkesteri Mutaveijarit. Mutaveijarit on Marjatta Pokelan ja Soili Perkiön luotsaama Sibelius-Akatemian opiskelijoiden yhtye, jossa esiintyy muun muassa hämeenlinnalaistaustainen muusikko Mari Nieminen.

Työpajaohjelmisto tarjoaa jälleen laajan repertuaarin erilaisia maksuttomia ja maksullisia työpajoja. Tänä vuonna uutuutena ovat maailmat, joita on kolme: työpajatori Keinulauta Verkatehtaan Lasipihalla, ulkoleikkialue Loikka ARX-talon edustalla sekä lautapelimaailma Enter ARX-talon 3.kerroksessa. Lisäksi työpajoissa rakennetaan muun muassa lapsista pelinappuloita sekä väkästetään itselle kierrätysmateriaalista persoonalliset siivet.

Lasten taidefestivaali Hippalot järjestetään Verkatehtaan alueella Hämeenlinnassa 31.7.–3.8.2014.

www.hippalot.net