03.04.2012

Lasten taidefestivaali Hippaloilla Kuupojan matkassa kuuta etsimässä

Tanssiteatteri Raatikon esityksessä tanssitaan ja taiotaan

Kuu-ukko katsoo taivaalta alas ja näkee lammessa oman kuvansa. Hän kiinnostuu kuvajaisesta siinä määrin, että päättää lähettää Kuupojan maan kamaralle noutamaan vedessä kirkkaana loistavaa kuuta. Kuupoika hyppää avaruuteen ja suuntaa kohti maata ja huimaa seikkailua.

Tanssiteatteri Raatikko ja Taikateatteri 13 ovat toteuttaneet Kuupojan tanskalaisen Ib Spang Olsenin kirjoittaman ja kuvittaman lastenkirjan pohjalta. Suomessa harvemmin nähtyä mustaa teatteria edustavassa Kuupojassa tanssitaan ja taiotaan, lennetään ilmojen halki ja pulahdetaan kalojen valtakuntaan.

Tänä vuonna 40-vuotta täyttävän Tanssiteatteri Raatikon esitys nähdään muutamaa vuotta nuoremman Lasten taidefestivaali Hippaloiden 35-vuotissyntymäpäiväesityksenä.

käsikirjoitus Ib Spang Olsenin kirjan pohjalta: Pirjo Toikka/ ohjaus: Tatu Tyni ja Marja Korhola/ lavastus ja puvut: Janne Siltavuori/ musiikki: Antti Hynninen/ illuusio- ja valosuunnittelu: Tatu Tyni/ koreografia: Marja Korhola/ kuupoika: Paula Thesleff/Minna Liimatainen/ tyttö: Niina Rajaniemi/ taikuri: Juha Laurila/ ääninäyttelijät: Tero Koponen ja Elisa Salo/ näyttämömies: Pasi Hyvärinen

Esitykset Hämeenlinnan teatterin päänäyttämöllä to 26.7. klo 14 ja 17. Liput 10 € (Lippupalvelusta).

Kuupoika sopii yli 3-vuotiaille katsojille.

Lasten taidefestivaali Hippalot järjestetään 26.-29.7.2012.

http://www.hippalot.net