15.12.2010

Lasten taidefestivaali Hippaloiden taiteellinen suunnitteluryhmä valaisee tietä

– ja joskus täytyy olla lupa vain katsoa

Lasten taidefestivaali Hippalot järjestetään 28.–31.7.2011 Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Valo-teemaisen festivaalin taiteellinen suunnitteluryhmä on vahvasti paikallinen sekoitus värejä, kyniä ja draamaa. Taiteellisessa suunnitteluryhmässä aloittavat taidekasvatuksen professori ja taidegraafikko Jouko Pullinen, kirjallisuuden läänintaiteilija Päivi Haanpää sekä näyttelijä Henna-Maija Alitalo.

Jouko Pullinen (synt. 1959)
työskentelee taidekasvatuksen professorina Tampereen yliopiston Hämeenlinnan opettajankoulutuslaitoksella. Kuvataidepainotteisen luokanopettajakoulutuksen KULO-ryhmän vastuuopettajana toimiva Pullinen on myös julkaissut useita kirjoituksia ja puheenvuoroja taidekasvatuksesta ja kuvataidekentän muutoksista. Pullinen on toiselta ammatiltaan taidegraafikko ja tunnetaan useista näyttelyistään niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Päivi Haanpää, FM (synt. 1979)
on Hämeen taidetoimikunnan kirjallisuuden läänintaiteilija. Aiemmin Haanpää on muun muassa opettanut Etelä-Pohjanmaalla kirjoittajakoulussa sekä vetänyt erilaisia kirjoittamisryhmiä niin sanataiteen, luovan ja fantasiakirjoittamisen kuin essee- ja pakinakirjoittamisen saralla. Lisäksi Haanpää on palkittu valtakunnallisessa satukirjoituskilpailussa 2006.

Henna-Maija Alitalo, TeM (synt. 1966)
on toiminut vuodesta 1998 alkaen Hämeenlinnan Teatterin näyttelijänä. Tampereen yliopistosta teatteritaiteen maisteriksi valmistunut Alitalo on opiskellut myös Ranskassa. Alitalo tunnetaan useista lastennäytelmistä, viimeksi teatterin taitaja nähtiin Kolme pientä porsasta – operettiversion lavalla. Hän on ohjannut myös erilaisia draamatyöpajoja lapsille ja nuorille, sekä vienyt teatteria vanhainkoteihin ja muihin uusiin ympäristöihin.

http://www.hippalot.net