15.12.2011

Lasten taidefestivaali Hippaloiden matka avaruuteen alkaa

Suomen vanhin Lasten taidefestivaali Hippalot täyttää ensi kesänä 35 vuotta! 26.-29.7.2012 Hämeenlinnan Verkatehtaan alueella järjestettävän festivaalin teema on avaruus. Taiteellisessa suunnitteluryhmässä Hippaloiden kanssa avaruuteen matkaavat kuvataiteilija ja kuvataidekasvattaja Susanna Manner sekä taikuri Tatu Tyni.

Susanna Manner, TaM (synt. 1976) on Aalto yliopiston Taideteollisesta korkeakoulusta valmistunut kuvataiteilija ja taidekasvattaja. Manner on ideoinut ja toteuttanut erilaisia moniaistisia installaatioita, joiden lähtökohtina ovat tilataideteosten ja lasten välinen kuvallinen vuoropuhelu. Matkoja uneen oli Tampereen Lastenkulttuurikeskus Rullaan vuonna 2009 valmistunut kokonaisuus, jossa pureuduttiin unien surrealismiin. Herkullisista, jännittävistä ja normaalielämän lainalaisuuksista kuperkeikkaa heittävistä teoksistaan oman tyylin luonut Manner suunnittelee Hippaloiden vuoden 2012 Avaruusromua -näyttelyn.

Tatu Tyni (synt. 1974) on ammattitaikuri ja sirkustaiteilija, joka tunnetaan illuusioistaan ja omaperäisistä esityksistään niin taikuuden, teatterin kuin sirkuksen maailmassa. Myös taikuuden oppikirjoja tehnyt Tyni on palkittu teoksistaan ja työstään useilla kansainvälisillä palkinnoilla. Koulutukseltaan Tatu Tyni on sirkustaiteen ohjaaja, joka on opettanut taika- ja liiketaiteen saloja jo vuosia. Opetustyössään Tyni opettaa yksittäisten taikatemppujen sijasta taikuutta kokonaisvaltaisella tavalla. Lisäksi Tyni toimii Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen hallituksessa ja Taikateatteri 13:n taiteellisena vastaavana.

http://www.hippalot.net