28.06.2011

Lasten oopperatapahtuma Pikku Kakkosen puistossa ja Olavinlinnassa 14.7.

Herra Hakkaraisen viidakkoseikkailu:

Savonlinnan Oopperajuhlat järjestää iloisen koko perheen oopperatapahtuman torstaina 14.7.2011. Sään salliessa tapahtuma alkaa klo 14 Siina Hirvosen, Herra Hakkaraisen (Sami Vartiainen) sekä oopperaleirin lasten esityksellä ja laululeikkituokiolla Pikku Kakkosen leikkipuistossa. Puistosta esiintyjät ja yleisö siirtyvät yhdessä kulkueena Olavinlinnaan. Linnan lavalla pääsee klo 15 valloilleen huima ”Herra Hakkaraisen viidakkoseikkailu”, jonka ovat valmistaneet oopperaleirin lapset Siinan ja Herra Hakkaraisen johdolla.

Lastenkonsertissa esiintyvät Pikku Kakkosen Musamaanantain juontaja Siina Hirvonen, lastenoopperoista tuttu Herra Hakkarainen ja oopperaleirin lapset. Vuoden kasvattaja 2010 -palkinnon saaneen musiikkipedagogi Siina Hirvosen ja Sami Vartiaisen käsikirjoittaman ja suunnitteleman konsertin musiikki koostuu 13 musiikkinumerosta, klassikkosävelistä (Carmenin alkusoitto, Joutsenlammen Pienten joutsenten tanssi) ja muista tutuista melodioista (Mikki Hiiri merihädässä). Musiikki on sovitettu konserttia varten kootulle 13 soittajan kokoonpanolle.

Lasten oopperaleiri järjestetään 12.-14.7.2011 Olavinlinnassa yhteistyössä Savonlinnan kesäyliopiston, Itä-Suomen yliopiston, Savonlinnan normaalikoulun ja Oopperajuhlien kanssa. Suosittu, 7-12-vuotiaille lapsille suunnattu kolmipäiväinen leiri järjestetään nyt jo viidennen kerran. Leiriohjaajina toimivat Siinan ja Samin ohella OpeArt-luokanopettajaopiskelijat, ja leirillä on vielä vapaita paikkoja.

Herra Hakkaraisen viidakkoseikkailu Olavinlinnassa kestää noin 45 minuuttia ja lippuja Olavinlinnaan voi ostaa myös Oopperapuoti Putkasta (Linnankatu 9) ennen konsertin alkua.

Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään 1.-27.7.2011.

Etusivu