16.01.2023

Lahden Lasten Talvikarnevaalit tarjoaa runsaasti ohjelmaa lapsille ja lapsiperheille

Lahden Lasten Talvikarnevaalit järjestetään jo 40. kerran teemalla Jippiaijuu, juhlavirneeseen suu! Nyt onkin syytä juhlaan, kun festivaali täyttää täydet 40 vuotta. Talvikarnevaalit ovatkin yksi Suomen perinteikkäimmistä ja suurimmista lastenfestivaaleista. Lähes kolme viikkoa kestävä lastenkulttuurin festivaali on laajan yhteistyöverkoston voimin rakennettu tapahtuma, jossa pääkohderyhmä on lapset ja nuoret niin yleisönä, osallistujina kuin esiintyjinäkin. 

Talvikarnevaalit haluaa toimia laadukkaan ja lapsilähtöisen lastenkulttuurin puolestapuhujana osoittamalla omalla toiminnallaan, kuinka mielenkiintoinen, monipuolinen ja taiteellisesti korkeatasoinen lastenkulttuuriin keskittynyt festivaali voikaan olla. 

Talvikarnevaalien julistekilpailun voittaja

Lahden Lasten Talvikarnevaalien vuoden 2023 julisteen kuvituksen on toteuttanut 39-vuotias Piritta Maisala 

Olen itsekin pian omia nelikymppisiäni juhliva kuvittaja ja graafisen suunnittelun opiskelija Lahden Muotoiluinstituutista. Lahdessa parasta ovat luonto, mahtavat maisemat ja mielettömän mukavat ihmiset. 

Kuvituksiani ovat inspiroineet nostalgia ja lapsuuteni kuvakirjat. Aitoa retrohenkeä kunnioittaen olen toteuttanut alkuperäiset kuvitukset guassiväreillä maalaten. Kädenjälki ja pienet epätäydellisyydet tuovat kuvituksiin vain eloa ja iloa. Sain myös suunnitella kuvituksen graafisen ilmeen valmiiksi asti.”, Piritta kertoo. 

Julistekilpailu oli suunnattu alan opiskelijoille ja ammattilaisille. Lahden kaupungin ja Kauno ry:n edustajista koottu työryhmä valitsi voittajateoksen kilpailun aikana jätetyistä luonnoksista.  

Talvikarnevaalien synttärikemuille ovat kaikki tervetulleita

Avajaistapahtuma vaihtoi nimeään juhlavuoden kunniaksi synttärikemuiksi. Tapahtuma painottuu tällä kertaa iltapäivälle ja luvassa on paljon uutta ihmeteltävää. Synttärikemut järjestetään tutussa paikassa Lahden konserttitalolla lauantaina 28.1.2023 kello 14–17. 

Tapahtumassa ovat esiintymässä mm. Lastenmusiikkiyhtye Mimmit ja Klovni Sebastian. Lisäksi ohjelmassa sirkusta, tanssia, musiikkia ja erilaisia työpajoja!  

Uutena ohjelmanumerona konserttitalon läheisyydessä (vanhan linja-autoaseman aukiolla) toteutetaan jatkuvasti muuttuva risutaideteos, jonka toteutuksesta vastaa yleisö ja tapahtuman jälkeen kaikki paikalle saapuvat pikkutaiteilijat. Taideteosta voi rakentaa aina 5.2. asti. Taideteoksen alkusysäyksestä vastaavat taiteilijat Kirsi Karppinen ja Nelli Penna. 

Tule viihtymään koko perheen voimin. Tapahtumaan on vapaa pääsy! 

Leikkipuistokarnevaalit

Taiteilijaryhmä Kolmen kopla esiintyy viidessä lahtelalaisessa leikkipuistossa tarjoten lapsille leikkiä ja akrobaattisia esityksiä. Yhden kokonaisuuden kesto on noin 30–40 minuuttia, mutta mukaan saa tulla tai poistua tarpeen mukaan. Mukana olevat leikkipuistot ovat:

Tiiistaina 31.1. Loviisanpässinpuiston leikkialue kello 9.30.
Keskiviikkona 1.2. Hirsimetsän kerhon leikkialue kello 9.30.
Keskiviikkona 8.2 Villähteen Vanhankartanonpuisto kello 9.30.
Torstaina 9.2. Tanssimäen leikkialue kello 9.30.
Perjantaina 10.2. Launeen perhepuisto kello 9.00.

Kaikkiin leikkipuistotapahtumiin on vapaa pääsy. 

Saapuminen tapahtumapaikoille

Monet Talvikarnevaalien tapahtumapaikat ovat helposti saavutettavissa julkisilla kulkuvälineillä ja suosittelemme käyttämään niitä mahdollisuuksien mukaan. Lahden Seudun Liikenne mahdollistaa varhaiskasvatus- ja perusopetusryhmille matkustuksen veloituksetta LSL:n myöntämällä ryhmämatkakortilla kello 9–15 välillä. 

Lah­den Las­ten Tal­vi­kar­ne­vaa­lit jär­jes­te­tään ajal­la 28.1.–12.2.2023

Festivaalin sivuille