21.01.2014

Lahden Lasten Talvikarnevaalit – Oikeus lauluun ja leikkiin

Lahden Lasten Talvikarnevaalit järjestetään nyt jo 31. kerran. Festivaali on osa UNICEF-kaupunkikumppanuusvuotta teemalla Oikeus lauluun ja leikkiin. Talvikarnevaalien reilun kahden viikon mittainen ohjelma nostaa esille lapsen oikeudet kulttuuriin niin kokijana kuin tekijänä.

Tanssia, teatteria, näyttelyitä, musiikkia – erilaisia ohjelmakokonaisuuksia on yli 50 ja ohjelmatoistoja festivaalien aikana yli 110 kappaletta. Ohjelmatuottajien joukko on suorastaan huikea ja laaja ohjelmistotarjonta mahdollistaa eri-ikäisten lasten osallistumisen perheineen tapahtumaan.

Talvikarnevaalit starttaavat 8-salilla kaksipäiväisellä, koko perheelle suunnatulla tapahtumalla Yksi, kaksi, kolme – karnevaalit käyntiin. Tapahtumassa on erilaisia työpajapisteitä ja lavalla nähtäviä esityksiä. Esiintymässä on mm. Nuokun Sirkuksen oppilaat, työpajoissa on luvassa niin kädentaitoja kuin temppuja ja akrobatiaa. Sunnuntaina avajaistapahtumassa vierailevat paikalliset UNICEF-kummit Jaakko Kuusisto, Lasse Kantola ja Jan Latvala. Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Lahden Nuorisoteatteri valmistaa Talvikarnevaaleille Liisa Ihmemaassa -näytelmän Markus Karekallaksen ja Susanna Parviaisen johdolla. Liisa ihmemaassa on Nuorisoteatterin raikas versio tunnetusta klassikosta. Lavalla nähdään kolmekymmentä energistä nuorta Lahden seudulta.

Talvikarnevaalien ohjelmaa on toteuttamassa kaupungin eri yksiköt, yksittäiset taiteilijat, kolmannen sektorin toimijat ja oppilaitokset. Talvikarnevaalien kuvituksesta vastaa Lahden taideinstituutin opiskelija Petri Fills.

Lahden Lasten Talvikarnevaalit järjestetään 25.1.-9.2.2014.

Talvikarnevaalien ohjelma on osoitteessa: www.lahti.fi/talvikarnevaalit