08.01.2024

Laadukkaan monitahoinen Kokkolan Talviharmonikka

Talvinen kaupunkifestivaali Kokkolassa tarjoaa jälleen hienon kattauksen musiikkia ja tapahtumia eri tyylilajeissa. Mukana kotimaan artistien lisäksi kansainvälisiä vieraita Ukrainasta.

Argentiinalaisen Martin Palmerin sykähdyttävä Misatango-Tangomessu a Buenos Aires esitetään Kokkolassa ensimmäistä kertaa. Mukana ovat Guardia Nueva- orkesteri solisteineen sekä Keski-Pohjanmaan Kamarikuoro. Teosta on esitetty yli 40 eri maassa ja se on saavuttanut suuren suosion.

Uusi suomalainen ikiroudasta inspiraationsa saanut harmonikkakonsertto ”Permafrost”, joka on Cecilia Damströmin käsialaa saa kantaesityksensä Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin ja Talviharmonikan yhteiskonsertissa. Solistina taituroi paikallinen harmonikkataiteilija Sonja Vertainen ja kapellimestarina toimii Jan Söderblom. Ennennäkemättömät videolta heijastettavat visuaalit teokseen on luonut kuvittaja Irene Suosalo. Ennen konserttia yleisö pääsee myös seuraamaan seminaaria ”Voiko musiikki olla tasa-arvon lähettiläs?”, jonka paneelissa nähdään kulttuurikentän merkittävimpiä toimijoita.

Ukraina-teema on Talviharmonikassa jälleen voimakkaasti mukana kun ukrainalainen Duo Bryats Band Kiovasta konsertoi esittäen musiikkia folkista poppiin.

Näkemiin Viipuri! on dramaattinen mutta optimistinen musiikkinäytelmä Viipurin kadonneesta kaupungista ja sen asukkaiden kohtaloista, joka perustuu todellisiin tapahtumiin. Ravintola Kokkolinna järjestää Ukraina- sekä Karjala-teemaiset lounaat festivaaliviikolla, joista yleisö pääsee nauttimaan. Festivaalin päätöspäivänä ovat vuorossa Syksyn Sävel -voittaja Erkki Liikanen Kallentorilla sekä Kampus-hallissa Guardia Nueva, kapellimestarina Raimo Vertainen ja solisteina Jarkko Ahola & Jennie Storbacka.

Talviharmonikka- festivaali tarjoaa yli 40 tapahtumaa kahdeksan päivän aikana. Valtaosa tapahtumista on ilmaistapahtumia kaikelle kansalle ja tarjonta kattaa ohjelmaa vauvasta vaariin, folkista klassiseen ja viihteestä kirkkomusiikkiin. Perinteiset tapahtumat kuten suosittu Saunakylä ja tunnelmallinen HaitariHiihto ovat myös mukana.

Kokkolan Talviharmonikka järjestetään 10.-17.2.2024.

Kokkolan Talviharmonikka

Festivaalin sivuille