25.04.2017

Kyösti Ylikuljusta Jyväskylän Kesän uusi toiminnanjohtaja

Monitaidefestivaali Jyväskylän Kesän uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu festivaalin tuottajana työskentelevä Kyösti Ylikulju. Haussa painotettiin tulevan toiminnanjohtajan kykyä uudistaa ennakkoluulottomasti ja innovatiivisesti 62 vuoden ikään ehtinyttä festivaalia.

Jyväskylän Kesän hallitus perustelee toiminnanjohtajan valintaa seuraavasti:

”Kyösti Ylikulju osoitti ylivertaista intohimoa ja kykyä tapahtuman järjestämiseen ja jatkuvaan uudistamiseen. Hän nosti valintaprosessin aikana esiin useita kehitysideoita, joiden uskomme edelleen vahvistavan Jyväskylän Kesän edelläkävijyyttä suomalaisessa festivaalikentässä.

Hänellä on yli 10 vuoden kokemus festivaalien järjestämisestä. Aiemmissa toiminnanjohtajatehtävissään Ylikulju on vastannut taloudesta, rahoituksesta ja hallinnosta. Hän hallitsee myös digitaalisen markkinoinnin. Hänellä on valmiina laajat verkostot Jyväskylässä ja hän on mukana useissa luottamustoimissa. Ylikuljulla on lisäksi kykyä käyttää verkostoja hyväksi ohjelmiston suunnittelussa ja toteutuksessa, ja hyvä kielitaito kansainvälistenkin verkostojen rakentamiseen.”

– Toiminnanjohtajan paikkaan tuli yli kaksikymmentä korkeatasoista hakemusta ympäri Suomea. Haastattelukierroksia järjestettiin kaksi, Jyväskylän Kesän hallituksen puheenjohtaja Leena Hautsalo sanoo.

Ylikulju aloittaa Jyväskylän Kesän toiminnanjohtajana lokakuussa 2017, jolloin istuva toiminnanjohtaja Tanja Rasi jää eläkkeelle. Hallitus kiittelee 21 vuotta toiminnanjohtajana työskennellyttä Rasia, joka on tehnyt tästä Pohjoismaiden vanhimmasta yhtäjaksoisesti järjestetystä kulttuurifestivaalista monipuolisen ja taiteellisesti tasokkaan kokonaisuuden.

Jyväskylän Kesän tuottajana vuoden 2017 alusta työskennellyt Kyösti Ylikulju on jo ehtinyt lanseerata tulevaan festivaaliin Kesäkatu-tapahtuman, joka mahdollistaa laajemman ja avoimemman esiintyjätarjonnan päivittäiseen ohjelmaan ja tuo esiintyjiä uusiin paikkoihin ympäri Jyväskylän keskustaa. Ylikuljun tavoitteena on tehdä Jyväskylän Kesästä tapahtuma, jolta ei voi välttyä festivaaliviikolla.

Ylikulju työskenteli ennen siirtymistä Jyväskylän Kesään, Yläkaupungin Yön toiminnanjohtajana.