15.08.2012

Kymmenes KuoroEspoo-festivaali on julkistanut ohjelmistonsa

KuoroEspoo on kansainvälinen kuoro- ja lauluyhtyemusiikkiin keskittynyt festivaali, joka järjestetään joka toinen vuosi lokakuussa. Festivaali on tuonut Espooseen monia ulkomaisia kuoroja, nimekkäitä lauluyhtyeitä ja kuoronjohtajia sekä antanut monipuolisia esiintymismahdollisuuksia kotimaisille kokoonpanoille.

Tuleva festivaali on järjestyksessään kymmenes ja sitä vietetään 12.–17.10.2012. Festivaalin järjestää Espoon Musiikkifestivaalit yhdistys ry ja sen taiteellinen johtaja on lauluyhtye Club For Five.

Festivaalikonsertit

Festivaalin avajaiskonsertti Visitatio järjestetään Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa perjantaina 12.10. klo 19.00. Tapiola Sinfoniettan vieraana on kolme Pasi Hyökin johtamaa huippulaulajistoa: Lauluyhtye Talla, Tapiolan kuoro ja EMO Ensemble. Ohjelmassa on aikamme säveltäjien hengellistä musiikkia: venäläissyntyisen mutta Saksassa asuvan Aleksander Raskatovin Obikhod vanhaan slaavilaiseen tekstiin, Arvo Pärtin Stabat Mater ja huipentumana skotlantilaisen James MacMillanin Visitatio Sepulchri, jossa käytetään mm. 1300-luvun liturgisen pääsiäisdraaman tekstiä.

Laululaukku ja Laulava kynä on riemukas lastenkonsertti, jossa seikkaillaan Laululaukun ja uunituoreen Laulava kynä –cd:n laulujen ja kuvien siivin. Laululaukku-orkesterin lisäksi konsertissa esiintyy Jousenkaaren koulun musiikkiluokkien kuoro. Konsertti on lauantaina 13.10. klo 17.00 Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa.

KuoroEspoo-festivaalin lavalle nousee itseoikeutetusti myös festivaalin taiteellinen johtaja Club For Five. Monipuolinen a cappella –yhtye on ihastuttanut taidokkailla instrumentti-imitaatioillaan, hulvattomilla sovituksillaan ja lupsakkaalla lavahuumorillaan missä ikinä onkin esiintynyt. Sunnuntaina 14.10. klo 18.00 Tapiolasalissa alkavassa konsertissa kuullaan yhtyeen rakastetuimpia kappaleita vuosien varrelta.

Kuoronjohtaja, musiikkineuvos Marjukka Riihimäki on johtanut sekä Philomelaa että Grex Musicus -kamarikuoroa niiden perustamisesta lähtien. Nämä helsinkiläiset kuorot ovat saaneet kiitosta näkyvästä musiikin tekemisen innostaan sekä läsnä olevasta esiintymisestään. KuoroEspoo-festivaalin Heijastuksia-konsertti Tapiolasalissa ti 16.10. klo 19.00.

KuoroEspoo-festivaalin ulkomainen vieras tulee tällä kertaa New Yorkista. Vuonna 1999 perustettu lauluyhtye Naturally 7 käväisi keväällä Suomessa Michael Bublén konserttikiertueen lämmittelijänä. Nyt saamme kuulla tätä uskomattoman taitavaa a cappella –yhtyettä kokonaisen konsertin verran Tapiolasalissa keskiviikkona 17.10. klo 19.00.

Koulutus ja ilmaistapahtumat

Complete Vocal Technique on tanskalaisen Catherine Sadolinin perustama kokonaisvaltaisen äänenkäytön tekniikka, joka on mullistanut laulunopetusta ympäri maailmaa. Laulaja ja musiikkikasvattaja Sören Lillkung luennoi aiheesta Tapiolasalissa maanantaina 15.10. klo 15.00.

Festivaalin yhteydessä järjestetään Club For Fiven mestaroima yhtyelaulukurssi. Kurssin lopputuloksia voi kuulla Cafe Louhen yhtyelauluillassa Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa maanantaina 15.10. klo 19. Illan erityisvieras on viiden nuoren ja lahjakkaan naisen lauluyhtye
Viisi.

KuoroEspoo-festivaalin antia voi kuulla myös ilmaistapahtumissa. Valloittava duo Mari Kätkä ja Tuomas ”Tumppu” Kesälä laulattavat kuoroyleisöä yhteislaulutilaisuudessa lauantaina 13.10. alkaen klo 14 Tapiolasalissa.

Sunnuntaiaamuna 14.10. klo 10.00 vietetään KuoroEspoon 10-
vuotisen taipaleen kunniaksi juhlajumalanpalvelusta Tapiolan kirkossa. Messussa esiintyy espoolainen, kirkkomuusikoista koostuva Kamarikuoro Gloria johtajanaan Timo Nuoranne.

Juhlamessun jälkeen sunnuntaina 14.10. klo 12.00 kajahtaa ilmoille Kuoromaraton Espoon kulttuurikeskuksen lämpiössä. Konsertin juontaa Inari Nuutero, joka on Yleisradion kuoromusiikkiin erikoistunut toimittaja ja itsekin kokenut kuorolaulaja.

http://www.kuoroespoo.fi