07.03.2019

Kuhmon Kamarimusiikki: Maailman ympäri tunnissa ja kahdessa

Oletko haaveillut matkasta maailman ympäri? Nyt se olisi mahdollista eikä kestä kauan. Kuusamossa maailman ympäri mennään tunnissa 21.3. klo 12 ja Kuhmossa kahdessa tunnissa 22.3. klo 19. Erot johtuvat siitä, että eri paikoissa on eri matkaohjelma.

Kuusamossa kuullaan teokset Sibeliukselta, de Fallalta, Brahmsilta, Cagelta ja Mendelssohnilta, Kuhmossa matkaohjelmaan kuuluvat Sibeliuksen, Brahmsin ja de Fallan teosten lisäksi sävellykset Haydnilta ja Schumannilta. Matkanjohtajat ovat kuitenkin molemmissa paikoissa samat – mukana ovat Daniel Rowland, viulu, Vladimir Mendelssohn, alttoviulu, Martti Rousi, sello, ja Irina Zahharenkova, piano.

Kuusamon konserttiin lippuja myy Kuusamotalo, puh. 040 860 8800. Kuhmon konsertista huolehtii festivaalin Kuhmon toimisto, puh. 08 652 0936 ja sähköposti kuhmo.festival(at)kuhmofestival.fi.

Lämpimästi tervetuloa mukaan konsertteihin! Tarkat ohjelmat ovat kotisivulla.

 

Kuhmon Kamarimusiikki mukana maailman suurimmassa taidetestauksessa

Kuusamon konsertti 21.3. ja Kuhmossa 22.3. ennen illan konserttia pidettävä klo 12:n konsertti ovat osa kahdeksasluokkalaisten Taidetestaajien hanketta. Kuhmon Kamarimusiikki saa vieraikseen päiväkonsertteihin yli 900 nuorta. Taidetestaajissa on kyse Suomen Kulttuurirahaston, Svenska kulturfondenin ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton yhteisestä hankkeesta, joka mahdollistaa kahdeksasluokkalaisten koululaisten tutustumisen taiteeseen. Hanke on Suomen historian suurin nuorten kulttuurihanke. Se maksaa yli 20 miljoonaa ja tavoittaa kolmen vuoden lukuvuoden 2019–2020 aikana kahdeksasluokkalaisista lähes 100 %.