27.11.2018

KUULAS – Lasten Teatteritapahtuma on Vuoden festivaali 2019

Finland Festivalsin hallitus on nimennyt Kouvolassa järjestettävän KUULAS – Lasten Teatteritapahtuman Vuoden festivaaliksi 2019. Hallitus toteaa perusteluissaan:

Iloa, elämyksiä, syvällisiä kysymyksiä, vauhdikkaita vastauksia – ja ennen kaikkea riehakasta yhdessäoloa! Kouvolan Kuusankoskella jo yli 30 vuoden ajan järjestetty Lasten Teatteritapahtuma Kuulas on aina osannut yhdistää riemastuttavaksi kokonaisuudeksi niin huipputason teatteriesitykset, välittömät työpajat, katuteatterin ilmeikkäimmät ilmiöt sekä kotimaiset ja kansainväliset vieraat. Tapahtuma on suunnattu niin lapsille kuin myös koko perheelle, aina muistaen, että lastenkulttuurissa rima on erityisen korkealla ja taiteellisesta tasosta ei koskaan pidä tinkiä.

Festivaalin päätuottaja on Työväen Näyttämöiden liitto yhteistyökumppaneinaan Kouvolan kaupunki, Kouvolan Teatteri ja Kuusankosken Teatteri. Ensimmäinen Lasten Teatteritapahtuma järjestettiin Kuusankoskella jo vuonna 1988. Silloin festivaalilla esiintyi vain kotimaisia teatteriryhmiä, mutta pian mukaan tulivat myös kansainväliset esitysvierailut. Nykyisen KUULAS-nimen tapahtuma sai vuonna 2008. Festivaalin keskiössä on laadukkaan lastenteatterin lisäksi myös monipuoliset, osallistujille ilmaiset työpajat, kuten esimerkiksi maskeeraus- ja puvustustyöpajat. Ilmaisten tapahtumien ja maltillisten pääsylippuhintojen avulla osallistumiskynnys on pidetty mahdollisimman matalalla. Koulu- ja päiväkotiryhmiä palvelevat myös ilmaiset festivaalibussikuljetukset.

KUULAS – Lasten Teatteritapahtuma järjestetään ensi keväänä 15.-18. toukokuuta ja sen ohjelmisto julkaistaan maaliskuussa. Ohjelmistosta vastaavat toiminnanjohtaja Annukka Ruuskanen ja tuottaja Mikko Väänänen. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.kuulas.info

Finland Festivals on nimennyt Vuoden festivaalin 1999 alkaen. Tuoreimmat viisi palkittua festivaalia ovat:

  • 2018  Tampere Biennale
  • 2017  Ilmajoen Musiikkijuhlat
  • 2016  Sastamala Gregoriana
  • 2015  Sodankylän elokuvajuhlat
  • 2014  Maailma kylässä -festivaali

www.kuulas.info