07.06.2017

Kuudes kesä kamarikriitikoita Kuhmon Kamarimusiikissa

 

 Kuhmon Kamarimusiikki ja Kainuun Sanomat etsivät jälleen kamarikriitikoita kirjoittamaan tulevan kesän Kuhmon festivaalista. Haussa on neljä kamarikriitikon paikkaa.

Kamarikriitikoiden pestit ovat auki kaikille, jotka haluavat kokea Kuhmon Kamarimusiikin ja kertoa kokemuksistaan myös muille. ”Kamarikriitikot voivat olla oikeita kriitikoitakin, mutta ensisijaisesti haetaan muita kuin alan ammattilaisia. Kamarikriitikot edustavat ns. yleisön ääntä. Joukossa voi olla niin ensi kokemuksen Kuhmoon tekeviä kuin pitkäaikaisia kulttuurin suurkuluttajia”, kertoo toiminnanjohtaja Sari Rusanen. Kokemukset aiemmilta vuosilta ovat olleet myönteisiä. Kirjoittajien joukossa on ollut opiskelijoita ja eläkeläisiä, miehiä ja naisia ikähaitarin vaihdellessa 14-vuoden ja 72-vuoden välillä. Samoilla linjoilla halutaan jatkaa.

Kesällä 2017 kamarikriitikot kirjoittavat yhdestä festivaalin konsertista ja jostakin muusta kokemuksesta festivaaliin liittyen. Tämä muu kokemus voi olla esim. festivaaliaikaiseen taidenäyttelyyn tutustuminen tai vaikkapa oman matkan matkakertomus.

Kamarikriitikot kutsutaan juhannuksen alla Kuhmoon aloitusinfoon. Tuolloin kuullaan kesän festivaalista ja lehden odotuksista. Varsinainen kriitikon pesti on festivaalin aikana 9.−22. heinäkuuta. Jokaiselle kriitikolle sovitaan oma päivä, jonka konserteista ja oheistapahtumista hän kirjoittaa. Kriitikko saa ilmaiset liput (avec) kahteen konserttiin, joista yhdestä hän kirjoittaa.

Tekstit julkaistaan osittain Kainuun Sanomien printtilehdessä ja kokonaisina Kainuun Sanomien verkkosivuilla. Kuhmon Kamarimusiikki linkittää jutut omalle facebook-sivulleen. Kriitikon päivää Kuhmossa kuvataan myös painettuun ja sähköiseen mediaan.

Hakijalta odotetaan kirjoitustaitoa, sitoutumista kesäkuun koulutuspäivään sekä yhden päivän läsnäoloa kesän festivaalilla. Jos olet kiinnostunut, lähetä kirjoitusnäytteeksi A4-arkillinen tekstiä, jossa perustelet, miksi juuri Sinut tulisi valita. Kerro kirjeessä myös taustatietosi (nimi, ikä, ammatti, osoite, puhelinnumero, sähköposti). Lähetä teksti 16.6. mennessä festivaalin toimistolle sähköisesti osoitteeseen kuhmo.festival@kuhmofestival.fi.

Lisätietoja pestistä antavat:

Kainuun Sanomat, Seppo Turunen, sähköposti seppo.turunen@kainuunsanomat.fi

Kuhmon Kamarimusiikki, Sari Rusanen, puh. (08) 652 0936, sähköposti sari.rusanen@kuhmofestival.fi