19.05.2011

Kuoromusiikkia ikäihmisille Tampereen Sävelessä

IkiSävel-projekti tuo ikäihmiset kansainväliseen kuorotapahtumaan

Kesäkuun alussa on mahdollisuus nauttia ilmaiseksi tasokkaasta kuoromusiikista, kun 48 kuoroa Suomesta, Euroopasta ja Aasiasta esiintyy Tampereen Sävelen Kuorokatselmuksessa. Torstaista lauantaihin 9.–11.6. Tampere-talon Isossa salissa kuullaan paitsi klassista kuoromusiikkia myös etnovaikutteita ja populaareja kuorosovituksia. Viisipäiväinen vokaalimusiikin festivaali Tampereen Sävel tuo kaupunkiin 1700 laulajaa 17 eri maasta. Kuorokatselmuksen lisäksi festivaaliohjelmaan kuuluvat korkeatasoinen yhtyelaulukilpailu, kansainvälinen konserttisarja, erilaiset kurssit ja ilmaiskonserttisarja Kuule Sävel.

Tänä vuonna festivaalin tiedotuksesta ikäihmisille on vastannut IkiSävel-projekti. Tietoa on viety eteenpäin eläkeläis- ja potilasjärjestöjen, koti- ja sairaanhoitopalveluiden, vapaaehtoistoiminnan, korttelikerhojen ja palvelukeskusten kautta. Kuorokatselmus sopii kaikille kuoromusiikista kiinnostuneille. Kuorojen 15 minuutin mittaiset esitykset tarjoavat mahdollisuuden päästä konserttiin myös niille, joiden kunto sallii kuunnella musiikkia vain vähän aikaa kerrallaan.

Projektin järjestämä maksuton kuljetus, IkiSävel-palvelubussi, vie ikäihmiset ja liikuntarajoitteiset konserttikävijät Keskustorilta Tampere-talolle ja takaisin. Palvelubussi toimii yhdysliikenteenä Keskustorin ja Tampere-talon välillä Kuorokatselmuksen aikana. Matkustajia auttavat Mummon Kammarin vapaaehtoiset. Matalalattiabussissa voi matkustaa myös pyörätuolin tai muiden apuvälineiden kanssa.

IkiSävel-palvelubussin lisäksi Tampere-talolle pääsee edullisesti Tampereen kaupungin palvelubussien linjoilla 1, 2 ja 15 sekä joukkoliikenteen busseilla 10, 13 ja 22.

Tampereen Sävel