20.03.2014

KuoroEspoo on nyt VocalEspoo

VocalEspoo -festivaali tarjoaa kesäkuun alussa Espoon kulttuurikeskuksessa laajan kattauksen konsertteja, kilpailuja ja kursseja.

Aiemmin KuoroEspoona tunnettu festivaali vaihtaa nimeään. Tapahtuma tunnetaan tästä lähtien nimellä VocalEspoo. Uusi nimi kuvastaa paremmin festivaalin sisältöä, sillä kuoromusiikin lisäksi tapahtuma on edellisinä vuosina keskittynyt myös muuhun vokaalimusiikkiin. Samalla festivaalin ajankohta vaihtuu. VocalEspoo järjestetään 1.-7.6.2014 Espoon kulttuurikeskuksessa.

Tämänvuotisen VocalEspoon taiteellisena johtajana toimii kuoronjohtaja, sopranista Pasi Hyökki. Hyökki on uudistanut festivaalin sisältöä ja luvassa on konserttien lisäksi myös kursseja ja kilpailuja.

VocalEspoo käynnistyy 1. kesäkuuta. Avajaiskonsertissa palkitaan festivaalin järjestämän kansainvälisen kuorosävellyskilpailun parhaimmisto. Tapiolan kuoro, Ylioppilaskunnan Laulajat, EMO Ensemble, Ahjo Ensemble ja Key Ensemble esittävät kilpailussa palkittavat teokset. Lauluyhtyeistä VocalEspoossa konsertoivat muun muassa Rajaton ja Histan veisaajat.

Festivaalilla kuullaan myös Viron filharmonisen kamarikuoron Sibeliuksen sekakuorotuotantoa esittelevä konsertti. Soila Sariolan Kuvittele ääni -konsertti yhdistää improvisoitua laulua ja taidemaalausta.

Kilpailuja, kursseja ja avoin lämpiö

Festivaalin aikana järjestetään kursseja kaikenikäisille laulajille. Lapsille ja nuorille on omat kurssinsa ja kokeneemmat laulajat voivat osallistua Carmina Burana –orkesteriteoskurssille tai yhtyelaulun ja kuoronjohdon mestarikursseille. Kuoronjohdon mestarikurssilla opiskelijoilla on poikkeuksellinen mahdollisuus päästä johtamaan kolmea huippukuoroa, kun harjoituskuoroina toimivat Tapiolan kuoro, EMO Ensemble ja Polyteknikkojen kuoro. Kaikki festivaalin kurssit huipentuvat loppukonsertteihin.

Uusi Ääni -kilpailussa etsitään uudenlaisia ja luovia äänenkäyttötapoja. Kilpailu toteutetaan netissä ja yleisö toimii tuomaristona. Kilpailun tulokset julkistetaan päätöskonsertissa. Lasten ja nuorten kuoroille järjestetään kansallinen koulukuorokilpailu, joka on avoin innokkaille koulu- ja luokkakuoroille sekä musiikkiopistojen kuoroille. Lisäksi kaikki aktiiviset kuorot ja yhtyeet toivotetaan tervetulleiksi esiintymään Avoin lämpiö –tilaisuuksiin festivaaliviikon varrella.

Kansainvälinen VocalEspoo –festivaali on joka toinen vuosi järjestettävä tapahtuma ja sen tuottaa Espoon musiikkifestivaalit yhdistys ry.

www.vocalespoo.fi