27.02.2012

Kuopio Tanssii ja Soin VIP-katsojat jälleen haussa

Kuopio Tanssii ja Soi hakee jälleen VIP-katsojia 14.–20.6.2012 järjestettävän festivaaliviikon tapahtumiin.

VIP-katsojat ovat eri-ikäisiä ja erilaisen ammatti- ja harrastetaustan omaavia henkilöitä, joilla on sanottavaa ja rohkeutta panna itsensä peliin. He eivät ole kirjoittamisen, median tai näyttämötaiteen ammattilaisia, vaan tavallisia ihmisiä, joista joku saattaa vierailla ensimmäistä kertaa tanssiesityksessä.

– VIP-katsojat antavat värikkäillä, hauskoilla ja omakohtaisilla arvioillaan tanssiyleisölle oman äänensä. Heidän kirjoituksensa täydentävät ja monipuolistavat hienolla tavalla kuvaa taiteenalastamme ja festivaalin tarjonnasta. Samalla he antavat palautetta ruohonjuuritasolta myös taiteilijoillemme, festivaalin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen sanoo.

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin aloitteesta liikkeelle lähtenyt ja Savon Sanomien kanssa yhdessä toteutettu VIP-katsojien haku järjestetään nyt kolmannen kerran. Tänä vuonna VIP-katsojille tarjotaan mahdollisuus kirjoittaa festivaaliesitysten lisäksi myös kolmesta syyskauden tapahtumasta: Musiikkikeskuksella järjestettävästä konsertista, Anti-Contemporary Art -festivaalilta sekä Kuopion Vilimit -tapahtumasta.

Oletko sinä etsimämme VIP?

Jos pystyt kirjoittamaan näkemäsi, kokemasi ja tuntemasi ja olet kesäkuussa paikkakunnallamme, saatat olla festivaalin hakema VIP-katsoja.

VIP-katsojana saat liput itsellesi ja seuralaisellesi kolmeen tai neljään festivaaliviikon esitykseen. Tehtäväsi on kirjoittaa jokaisesta esityksestä oma tarinasi ja toimittaa se seuraavana päivänä klo 12 mennessä julkaistavaksi Kuopio Tanssii ja Soin ja Savon Sanomien verkkosivuilla. Julkaisemisen jälkeen saat liput uuteen esitykseen.

Kunkin VIP-katsojan tulee sitoutua kirjoittamaan vähintään kolmesta esityksestä sekä osallistua perehdytykseen (14.5. / 12.6.). VIP-katsojat esitellään suurelle yleisölle satamatoriohjelman yhteydessä, ja heillä on mahdollisuus osallistua myös festivaalin tiedotustilaisuuksiin. Tanssitaiteen maailmaan johdattaa Jorma Uotinen.

Hakeminen

Hakeminen tapahtuu Savon Sanomien verkkosivuilla. Harkitse tarkkaan perustelusi, miksi juuri sinut tulisi valita VIP-katsojaksi. Tarkista etukäteen, että voit aikataulusi puolesta osallistua koulutukseen ja festivaaliviikon tapahtumiin.

Vuonna 2011 VIP-katsojiksi haki noin 160 henkilöä, joista kaksitoista valittiin mukaan. Joukossa oli muun muassa maatilan emäntä, maanviljelijä, kiinteistönhoitaja, sosiaalipsykologi, rakennusmestari ja opiskelija.

Hakuaika on 24.2.–30.3.2012, valinnat julkaistaan 17.4. Savon Sanomien ja Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin verkkosivuilla www.kuopiodancefestival.fi ja www.savonsanomat.fi.

Lisätietoja festivaalin tapahtumista:
Tiia Lappalainen, tiedottaja p. 040 733 2036
Anna Pitkänen, toiminnanjohtaja p. 050 543 9267

43. Kuopio Tanssii ja Soi 14.–20.6.2012
Taiteellinen johtaja Jorma Uotinen

http://www.kuopiodancefestival.fi