24.08.2017

Kuopio Tanssii ja Soin taiteellisen johtajan paikkaa tavoittelee 14 koti- ja ulkomaista hakijaa

Kuopio Tanssii ja Soi on kansainvälisesti merkittävin, monipuolisin ja vanhin vuosittain järjestettävä tanssitaidefestivaali Pohjoismaissa. Se tunnetaan laadukkaasta ja omaleimaisesta kansainvälisestä profiilistaan.

Hakuaika festivaalin taiteelliseksi johtajaksi päättyi 31.7.2017. Määräaikaan mennessä hakemuksensa jätti 14 tehtävästä kiinnostunutta koti- ja ulkomaista hakijaa. Osa hakijoista haastatellaan. Tavoitteena on tehdä valinta tämän vuoden aikana. Jorma Uotinen jatkaa festivaalin 50-vuotisjuhlavuoteen 2019 saakka, uusi taiteellinen johtaja aloittaa seuraavan 50-vuotiskauden vuoden 2020 festivaalista.

Hakijakaarti on monipuolinen ja korkeatasoinen edustaen vahvaa kansainvälistä tanssitaiteen ja myös tapahtumatuotannon osaamista. Usealla hakijalla on omakohtainen tanssijan ura taustalla. Lähes kaikilla on kokemusta työskentelystä kansainvälisillä areenoilla huippuryhmien ja -koreografien kanssa.

”Emme hae Jorma Uotista Jorma Uotisen sijalle – niitä saappaita ei kukaan toinen pysty täyttämään, vaan henkilöä joka tuo omaa uutta ja erilaista näkökulmaansa festivaalille. Kunnioittaen ja säilyttäen olemassa olevan yleisömme ja sitä kokemusta ja työtä joka on johtanut 1970-luvulta tähän päivään. Kansainvälisyyden ja tanssin ammattilaisuuden ohella paikallisuuden ja harrastajakentän arvostaminen on meille elintärkeää. Ei ole vahvaa tanssin ammattilaisuutta ilman vahvaa tanssin harrastajakenttää”, toteaa Kuopio Tanssii ja Soi ry:n hallituksen puheenjohtaja Kirsi Soininen.

Festivaalin muuttuu taiteellisen johtajan myötä. Jokaisen taiteellisen johtajuuden kaudella on ollut oma painotuksensa. Doris Laineen aikaan klassinen baletti, Jukka O. Miettisen aikaan etniset kulttuurit, Alpo Pakarisen aikaan brittiläiset ja amerikkalaiset vierailut ja Jorma Uotisen kaudella vahva nykytanssipainotus. ”Taiteelliseksi johtajaksi ei synnytä vaan kasvetaan ajan myötä oman taustan mukaan”, summaa festivaalin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen.

49. Kuopio Tanssii ja Soi 13. – 19.6.2018. Pääohjelma julkaistaan tammikuussa.

www.kuopiodancefestival.fi