17.04.2012

Kuopio Tanssii ja Soin maalikkokriitikot on valittu

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin VIP-katsojiksi haki tänä vuonna reilut sata henkilöä. Hakijoista valittiin kaksitoista maallikkokriitikkoa, jotka edustavat hakijaryhmää kattavasti niin ikänsä, sukupuolensa, kotipaikkakuntansa, ammattinsa kuin harrastustensa suhteen.

– Valinnassa kiinnitettiin huomiota hakijoiden erilaisiin taustoihin sekä erityisesti heidän kykyynsä ilmaista itseään kirjallisesti persoonallisella ja omintakeisella otteella, Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen sanoo.

VIP-katsojat saavat liput kolmeen festivaaliviikon pääesitykseen, joista he kirjoittavat arviot Kuopio Tanssii ja Soin ja Savon Sanomien verkkosivuille. Arviot julkaistaan aina esityspäivää seuraavana päivänä kello 12 mennessä.

Tänä vuonna VIP-katsojat saavat mahdollisuuden osallistua samalla periaatteella myös syksyllä järjestettäviin kuopiolaisiin kulttuuritapahtumiin kuten Kuopion Vilimeille ja Anti-festivaalille.

Kuopio Tanssii ja Soin sekä Savon Sanomien kolme vuotta sitten lanseeraama maallikkokriitikkohaku on herättänyt kiinnostusta paitsi hakijoiden myös muiden tapahtumajärjestäjien parissa.

– Olemme otettuja, että aloittamamme toiminta on saavuttanut suosiota ja todettu toimivaksi myös muiden tapahtumajärjestäjien keskuudessa. Maallikkokriitikot täydentävät kirjoituksillaan ja tavallisesta katsojasta kumpuavalla näkökulmallaan kuvaa myös festivaalin tarjonnasta, Pitkänen sanoo.

– VIP-katsojien kirjoitukset ovat olleet hyvin suosittuja, ja olemme saaneet paljon positiivista palautetta.

Valituille kahdelletoista VIP-katsojalle järjestetään touko-kesäkuussa perehdytys Jorma Uotisen johdolla.

Valitut ovat:
Hannu Karjalainen, käsityöläinen, Pieksämäki
Piia Anttila, sosionomi, Varkaus
Veikko Lappalainen, eläkeläinen, Varpaisjärvi
Tiina Ruotsalainen, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, Kuopio
Virva Kasonen, asiakasneuvoja, Heinävesi
Markku Naasko, autonkuljettaja / kokki, Kuopio
Mirjami Paso, eurooppaoikeuden professori, Kuopio
Pirkko Olanterä, teologi / pappi, Lapinlahti
Martti Hämynen, myyjä / varastomies, Kuopio
Pirjo Vartiainen, eläkeläinen, Iisalmi
Kaisa Haatainen, ylihoitaja, Siilinjärvi
Sirpa Voutinen, työtön, Maaninka

43. Kuopio Tanssii ja Soi 14.–20.6.2012

Etusivu