26.08.2021

Kuopio Tanssii ja Soin loka-marraskuun ohjelmisto on julkaistu

Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään tänä vuonna useina tapahtumakokonaisuuksina elo-marraskuun aikana. Elokuun loppupuolen William Forsythen ja toritapahtuman jälkeen ohjelmassa nähdään muun muassa kreikkalaisen Andonis Foniadakiksen uutuusteos ja englantilaisen Shobana Jeyasingh Dance -ryhmän kirkkotiloihin sijoittuva esitys.

Tanztheater Wuppertal Pina Bauschin solistina pitkän uran tehnyt Cristiana Morganti tuo Kuopioon sooloteoksensa. Kuopiossa vierailevat myös belgialainen Peeping Tom sekä fyysisyyttä edustava espanjalainen GN | MC. Genelec-Gaala toteutuu marraskuussa ja siellä nähdään ja kuullaan muun muassa Genelecin Brand Artist, kontrabasisti Juho Martikaisen ja amerikkalaisen nykystepin tähden Caleb Teicherin yhteisesiintyminen. Ohjelmaa nähdään nyt myös Iisalmessa kun Shobana Jeyasingh Dancen teos esitetään Kuopion Männistön kirkon lisäksi Pyhän Ristin kirkossa.

”Tässä hetkessä tuntuu tärkeältä muistuttaa tanssin keinoin, että maailmassa on yhä muutakin kuin pandemia. Peeping Tom ja Shobana Jeyasingh Dance kuljettavat yllätyksellisiin ja omintakeisiin maailmoihin, joita hallitsevat alitajuiset näyt”, kertoo Kuopio Tanssii ja Soin taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku.

”Cristiana Morganti, Caleb Teicher ja Nic Gareiss tuovat Kuopioon samaistuttavan inhimillisyyden ja lempeän huumorin lävistämät teoksensa. Ihmiskehon ihmeellisyydestä puolestaan muistuttavat liikkeellisellä virtuoosisuudella juhlivat GN | MC ja Andonis Foniadakis Company”, Lehtopolku jatkaa.

Järjestämme myös teosesittelyjä esitysten yhteydessä.

Kaikki esitykset järjestetään terveysturvallisesti viranomaisten ohjeistus huomioiden.

Lipunmyynti alkaa 26.8.2021.

 

Loka-marraskuun ohjelmisto

Cristiana Morganti (IT): Jessica and Me 9. ja 10.10. klo 19, Kuopion kaupunginteatteri, Maria-näyttämö

Tanssioppilaitokset on Stage 1 ja 2 9. ja 10.10. klo 15, Kulttuuriareena 44

Peeping Tom (BE): Kind 11. ja12.10. klo 19, Kuopion kaupunginteatteri, Minna-näyttämö

Shobana Jeyasingh Dance (GB): TooMortal 13.10. klo 19, 20 ja 21 Iisalmen Pyhän Ristin kirkko ja 16.10. klo 19, 20 ja 21 Männistön katolinen kirkko, Kuopio

Tanssilyhytelokuvia 31.10. klo 13, Kino Kuvakukko

GN | MC (ES): Set of Sets 31.10. ja 1.11. klo 19:00, Kuopion kaupunginteatteri, Minna-näyttämö

Andonis Foniadakis Dance Company (GR): Salema Revisited 10. ja 11.11. klo 19, Kuopion kaupunginteatteri, Minna-näyttämö

Caleb Teicher & Nic Gareiss (USA): Caleb & Nic 19. ja 20.11. klo 21 Kulttuuriareena 44, Kuopio.

Genelec-Gaala 20. ja 21.11. klo 18 Kuopion Musiikkikeskus

Muutokset mahdollisia.

Lisätietoa teoksista: www.kuopiodancefestival.fi