31.01.2020

Kuopio Tanssii ja Soin kurssitarjonta haastaa ja huoltaa kehoa

Kuopio Tanssii ja Soin kurssiohjelmassa on nykybaletin merkittävimpien koreografien repertuaaria, ja nykytanssikurssien keskeisiksi teemoiksi nousevat lattiatekniikka ja partnerointi. Liikkeellisen haastavuuden rinnalla tarjolla on monia kehonhuollon kursseja ja laaja kurssiohjelma huomioi osallistujat perheen pienimmistä senioreihin ja vasta-alkajista ammattilaisiin.

– Festivaali on aina ollut merkittävä tanssikouluttaja. Itsellenikin on Kuopion kursseilla syntynyt monia tärkeitä oivalluksia, jotka kantavat edelleen. Laaja kurssiohjelma tarjoaa haastetta pitkällekin edenneille tanssijoille ja antaa lisää ymmärrystä erilaisista tanssillisista ajatteluista sekä omasta kehosta ja sen mahdollisuuksista. Kursseilta saa myös välineitä kehon ja mielen hyvinvointiin eikä vähiten tärkeänä silkkaa tanssin iloa. Toivon kurssien toimivan kaikkien tanssista kiinnostuneiden kohtaamispaikkana ja saattavan osallistujat käymistilaan, josta riittää ruokaa vielä pitkään festivaalin jälkeenkin, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku.

Baletin tarjonta on aiempaa monipuolisempi: Anu Sistoselta saadaan balettikurssien lisäksi harvinaislaatuinen nykybaletin repertuaarikokonaisuus, jossa päästään tutustumaan maailmankuulujen koreografien George Balanchinen, Jiří Kyliánin ja Mats Ekin teoksiin. Suomen kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksen kanssa yhteistyössä järjestettyjä balettikursseja on sekä oppilaitokseen hakeville että koulutukseen jo valituille.

Nykytanssin osalta esillä ovat erityisesti lattiatekniikka ja partnerointi, ja ammattilaisilla on mahdollisuus tutustua festivaalin esiintyjäryhmien työtapoihin ja repertuaariin mm. Guy Naderin, Maria Camposin ja Jarkko Mandelinin ohjauksessa. Nuorille on yksittäisten kurssien lisäksi tarjolla Suomen tanssioppilaitosten liiton kanssa yhteistyössä toteutettavat STOPP-kurssipaketit sekä jo 31. kertaa järjestettävä poikien tanssileiri. Osalla kursseista valmistellaan esitys viikon päätteeksi. Kehonhuollon kursseilta löytyy mm. pilatesta, joogaa, spiraalistabilaatiota sekä TRE (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) -kurssi.

Yhteistyössä Dance Flow ry:n ja Suomen pyörätuolitanssiliitto PYTLI ry:n kanssa toteutetaan pyörätuolitanssikurssi. Tuttuun tapaan festivaalin aamuissa jatkavat supersuositut taiji ja lasten puistojamit. Yli 60 kurssin valikoimasta löytyy lisäksi jazzia, show- ja latinotansseja, hip hopia ja paljon muuta.

Koko kurssitarjonta: https://www.kuopiodancefestival.fi/kurssit
Kurssimyynti alkaa 3.2.2020.

51. Kuopio Tanssii ja Soi 10.-16.6.2020
Taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku