12.02.2016

Kuopio Tanssii ja Soin kesän uutuutena perheleiri ja nuorten liikkumiseen pureutuva seminaari

Kuopio Tanssii ja Soin kesän uutuutena perheleiri ja nuorten liikkumiseen pureutuva seminaari – kursseilla opettamassa mm. Tero SaarinenOpettajina festivaalin kursseilla toimivat myös muun muassa gaalaohjelmassa esiintyvä kiinalaiskoreografi Xie Xing sekä Tukholman School of Dance and Circus -koulussa opettava Katarina Lundmark.

Suomalaisen nykytanssin menestyneimpiin koreografeihin kuuluva Tero Saarinen pitää Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin yhteydessä kolmipäiväisen tekniikka- ja repertuaarityöpajan ammattilaisille.Tunneilla tutustutaan syvällisesti kokonaisvaltaiseen filosofiaan, johon Saarisen tyyli perustuu, sekä tehdään repertoaariharjoitteita hänen viimeisimmistä koreografioistaan.

Kuopion osallistujilla on osana kurssia ainutlaatuinen mahdollisuus syventyä myös Saarisen liiketekniikan biomekaniikkaan. Saarinen ja ryhmän vastaava tanssipedagogi Sini Länsivuori ovat yhteistyössä liikuntalääketieteen erikoisasiantuntijan, tanssitaiteen tohtorin ja fysioterapeutin Hanna Pohjolan kanssa tehneet Saarisen tekniikan liikeanalyysia ja tutkineet sen liikemallintamista, ja kolmikko jatkaa työtään myös Kuopiossa yhdessä kurssilaisten kanssa.

Hanna Pohjola on mukana myös festivaalin aikana 20. kesäkuuta järjestettävässä Tiedolla taitoa tulevaisuuteen! Tukevaa tietoa lasten ja nuorten liikkumiseen -seminaarissa. Kyseessä on käytännönläheinen, useasta eri asiantuntijasta koostuva Itä-Suomen Yliopiston ja Suomen Aivosäätiön kanssa toteutettava luentokokonaisuus urheilun ja tanssin ammattilaisille, ohjaajille ja vanhemmille. Aiheina on urheilevan ja tanssivan lapsen ja nuoren ravitsemus, uni, psyykkinen valmennus ja motorinen oppiminen.

Seminaariin sisältyy myös Kuopion torilla 21. kesäkuuta järjestettävä Huipulle! -keskustelutilaisuus, jossa nuorten urheilijoiden ja tanssijoiden huipulle tavoittelusta ja sen vaatimuksista ovat keskustelemassa joukko nimekkäitä urheilun ja tanssin ammattilaisia. Keskustelutilaisuuden osallistujat ilmoitetaan myöhemmin.

Lisäksi festivaalin aikana järjestetään myös Kuopion kaupungin Uusi kunta hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä sekä Minna Canth -foorumin Johtaminen digiajassa -seminaarit.

Kizombaa, arabic groovea, parkouria, balettia – 60 kurssia, joista valita!

Festivaalin noin 60 kurssia sisältävässä valikoimassa on lisäksi tarjolla runsaasti kursseja niin harrastajille kuin ammattilaisillekin – muun muassa kizombaa, Arabic groovea, BalletMovea, DanceHallia, itämaista tanssia, parkouria, hip hopia, jazz-improvisaatiota, Niaa, salsaa, nykytanssia ja kehonhuoltoa. Sekä tietenkin suositut ja ilmaiset aamutaiji-tunnit! Tukholman School of Dance and Circus -koulun opettaja Katarina Lundmark pitää jazz-kursseja niin harrastajille kuin ammattilaisille, ja gaalaohjelmassa esiintyvä, palkittu kiinalaiskoreografi Xie Xing vetää nykytanssityöpajan ammattilaisille. Ammattilaisten baletin aamutunneista vastaa Arja Tervo.

Opettajina muilla kursseilla ovat muun muassa Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu Matti Puro, suosittuja Nia-kursseja vetävä, amerikkalainen Helen Terry sekä BalletMoven kehittäjä ja Suomen Kansallisbaletissa ja Tukholman kuninkaallisessa baletissa uraansa tehnyt Henrik Burman.

30-vuotista taivaltaan juhlistavan Poikien tanssileirin uutuutena on perheleiri 9–11-vuotiaille lapsille ja aikuisille. Opettajina toimivat tanssitaiteilija ja pedagogi, läänintaiteilija Isto Turpeinen sekä Poikaleirin perustaja Ilkka Lampi. Leirin osanottajat esiintyvät Kuopion kaupunginteatterissa 21. kesäkuuta Pojat 30 v. -gaalassa.

Tutustu ja ilmoittaudu kursseihin ja seminaariohjelmaan 1.3. klo 9.00 alkaen osoitteessa www.kuopiodancefestival.fi.

Esitysten ryhmämyynti on käynnissä office(at)kuopiodancefestival.fi, p. 050 365 6274, kuluttajien lipunmyynti alkaa 1. maaliskuuta Lippupisteessä.