13.05.2016

Kuopio Tanssii ja Soilla runsaasti seminaareja – keskusteluissa mukana muun muassa koripallovalmentaja Henrik Dettman

Kesäseminaareissa puhumassa ovat myös muun muassa uudistus- ja kuntaministeri Anu Vehviläinen, nuorisotutkija Mikko Salasuo, Helsingin yliopiston kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka, Itä-Suomen yliopiston professori Juho Saari ja Sitran erityisasiantuntija Mika Pyykkö.

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin yhteydessä järjestetään tänä vuonna useita seminaareja. Ohjelmassa on myös Kuopion torilla 21. kesäkuuta järjestettävä kaikille avoin keskustelutilaisuus. Seminaareja ja paneelikeskusteluja järjestettiin festivaalin alkuvuosina runsaasti, ja nyt ne palaavat jälleen vahvemmin mukaan festivaalin yhteyteen.

– Rakennamme sisältöjä alueen omien ja erityisesti niiden vahvuuksien ympärille, joita Itä-Suomen yliopistossa on. Terveyteen, hyvinvointiin ja myös johtamiseen liittyen, festivaalin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen sanoo.

Tapahtumat toteutetaan laajan yhteistyön turvin.

20. kesäkuuta Kuopion Musiikkikeskuksella järjestettävä Tiedolla taitoa tulevaisuuteen! Tukevaa tietoa lasten ja nuorten liikkumiseen -seminaari on Itä-Suomen Yliopiston ja Suomen Aivosäätiön kanssa toteutettava luentokokonaisuus tanssivan tai urheilevan lapsen ja nuoren ravitsemuksesta, psyykkisestä valmennuksesta, motorisesta oppimisesta ja unen merkityksestä suoritukselle. Seminaari on suunnattu urheilun ja tanssin ammattilaisille: opettajille, ohjaajille, valmentajille, koreografeille, ammattitanssijoille ja -urheilijoille sekä liikkuvien lasten vanhemmille.

Puhujina ovat unitutkija, dosentti Tarja Stenberg, ravitsemusterapeutti Jaakko Mursu, tanssitaiteen tohtori Hanna Pohjola ja urheilupsykologi Paula Thesleff. Seminaari on maksuton. Ohjelma ja linkki paikkavarauksiin www.kuopiodancefestival.fi/seminaarit.

Keskustelu jatkuu 21.6. klo 11 Kuopion torilla Huipulle! -tapahtumassa. Nuorten urheilijoiden ja tanssijoiden elämästä ja huipulle tavoittelusta ovat keskustelemassa Jouko Vuolteen johdolla seminaarin puhujien lisäksi Suomen koripallomaajoukkueen valmentaja Henrik Dettman, tanssija Jarkko Mandelin ja nuorisotutkija Mikko Salasuo.

Kuopion kaupungin järjestämässä Uusi kunta hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä -seminaarissa avataan näkökulmia ja etsitään ratkaisuja siihen, miten kunta järjestää asukkaidensa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tilanteessa, jossa sote-alueet ja maakunnat muodostetaan. Puhumassa ovat muun muassa Itä-Suomen yliopiston professori Juho Saari, Sitran erityisasiantuntija Mika Pyykkö, Sosiaali- ja terveysministeriön johtaja Taru Koivisto, Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Paronen sekä uudistus- ja kuntaministeri Anu Vehviläinen.

Seminaari järjestetään 16. kesäkuuta Kuopion kaupungintalolla, ja se on suunnattu erityisesti kuntapäättäjille, sote- ja kuntauudistusta toimeenpaneville sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä kiinnostuneille tahoille. Lisätietoja osoitteesta http://snellman-kesayliopisto.mobie.fi/zine/112/article-13258.

17. kesäkuuta järjestettävä Minna Canth -foorumi käsittelee johtamista digiajassa. Digiajan johtajan on päätettävä, milloin ja miten digitalisaation ilmiöihin lähdetään mukaan. Samalla hänen on kuitenkin pidettävä huolta toiminnan humanistisesti vastuullisesta puolesta.

Puhujina Johtaminen digiajassa –seminaarissa ovat muun muassa Helsingin yliopiston kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka, Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen ja suomalaisen digitalisaation johtava nimi, yrittäjä ja yritysmuotoilija Ville Tolvanen. Tapahtuma järjestetään Snellman-kesäyliopiston johdolla. Lisätietoja Minna Canth -foorumista: www.minnacanth.fi

15. kesäkuuta Musiikkikeskuksella järjestetään Taiteilijat äänessä! – taiteen eri alojen ammattilaisten yhteinen keskustelutilaisuus taiteilijoita askarruttavista ajankohtaisista asioista. Saavatko taiteilijat äänensä kuuluville, kun yhteiskunnassa keskustellaan taiteen hyötyvaikutuksista, ja maksetaan taiteesta tarpeeksi? Miksi taidetta pitää soveltaa, miksi ei riitä, että yhteiskunta arvostaa taidetta sinänsä? Taiteilijat avaavat nyt suunsa. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille taiteen ammattilaisille sekä taiteen rahoituksesta, hallinnosta ja hankinnoista päättäville virka- ja luottamusmiehille.  Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää paikkavarausta etukäteen. Ohjelma ja linkki paikkavarauksiin www.kuopiodancefestival.fi/seminaarit.

Lisäksi Suomen Tanssioppilaitosten liitto STOPP Ry järjestää 18.kesäkuuta Musiikkikeskuksella keskustelutilaisuuden Tanssitaiteen perusopetus tänään. Tilaisuudessa keskustellaan muun muassa siitä, miten lapset ja nuoret kokevat taiteen perusopetuksen erilaiset tasot ja mihin suuntaan lapset ja nuoret haluaisivat taiteen perusopetusta viedä. Asiantuntijoina ovat tanssin taiteen perusopetuksen harrastajat. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kuopio Tanssii ja Soin seminaarit ja keskustelut kootusti:
15.6. klo 13–16 Taiteilijat äänessä! -keskustelutilaisuus. Paikkavaraus, maksuton. Kuopion Musiikkikeskus
16.6. klo 8–16.15. Uusi kunta terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä -seminaari. Osanottomaksu, paikkavaraus. Kuopion kaupungintalo
17.6. klo 11.30–16.30 Minna Canth -foorumi: Johtaminen digiajassa. Osanottomaksu ja paikkavaraus. Kallamarina.
18.6. klo 14.30–17 Tanssitaiteen perusopetus tänään -keskustelutilaisuus. Vapaa pääsy. Kuopion Musiikkikeskuksen auditorio
20.6. klo 13–17 Tiedolla taitoa tulevaisuuteen -seminaari. Paikkavaraus, maksuton. Kuopion Musiikkikeskus
21.6. klo 11–13 Huipulle! -keskustelutilaisuus. Vapaa pääsy. Kuopion tori

 

47. Kuopio Tanssii ja Soi
15.–21.6.2016
Taiteellinen johtaja Jorma Uotinen