15.02.2017

Kuopio Tanssii ja Soilla kursseja baletista pyörätuolitanssiin

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla järjestetään tänäkin vuonna lähes 60 tanssikurssia eri-ikäisille aloittajille, harrastajille ja ammattilaisille. Erityisesti lapsille ja nuorille on tarjolla hieno kurssi- ja tapahtumaviikko.

Yhteistyössä DaCi Finlandin kanssa järjestettävä Dance and the Child Europe -tapahtuma käynnistää lasten ja nuorten tapahtumaketjun jo 11.6. Sitä jatkavat mm. Tanssioppilaitosten liiton (STOPP ry) kanssa järjestettävät STOPP-kurssipaketit sekä Tanssioppilaitokset on Stage -esitykset, joissa tanssiryhmät pääsevät näyttämään taitonsa arvovaltaiselle raadille.

Tuttuja tansseja ja harvinaisempia herkkuja

Kaikenikäiset pääsevät tanssimaan balettia, jazzia ja nykytanssia eri tasoryhmissä, mutta tarjolla on myös harvinaisempia herkkuja! Aikuiset voivat perehtyä vaikkapa burleskiin, kuubalaisiin rytmeihin, Niaan tai bollywoodiin.

Yhteistyössä Suomen aivotutkimus- ja kuntoutuskeskus Neuronin, FinnHealthin ja Suomen Pyörätuolitanssiliitto PYTLI ry:n kanssa järjestetään pyörätuolitanssikursseja. Erilaisia kehonhuoltotunteja järjestetään niin aloittelijoille kuin ammattilaisillekin mm. joogan, Hot Barren! ja Pilateksen muodossa.

Lapsille ja nuorille tarjolla on mm. parkouria ja  Mixed Moves –kursseja, joilla voi tutustua balettiin, jazziin ja nykytanssiin.  Tavoitteena on tanssin ilo ja innostuksen herääminen sekä tanssisalin kynnyksen ylittäminen vaikka aivan ensimmäistä kertaa!

Tanssii ja Soi -perinteisiin kuuluvat poikien tanssileirit Ilkka Lammen ja Asla Jääskeläisen johdolla sekä Kansallisbaletin oppilaitoksen erikoiskoulutusryhmiin hakevien kurssit.

Suositut, ilmaiset 4–6-vuotiaiden Puistojamit sekä Aamu taiji  -tunnit saavat jatkoa.

Kurssit kokoavat ammattilaiset yhteen

Ammattilaistenkin kannattaa suunnata Kuopioon kesäkuussa. Kurssitarjontaa on niin tanssijoille, opettajille kuin ammattiin opiskelevillekin. Baletin ja nykytanssin aamutunnit pitävät tänä vuonna Arja Tervo ja Sara Ruddock (Ruotsi/UK).

Luvassa on mm. Ruddockin vetämä Playing the Groove -workshop ja Ilkka Lammen Baletti ammattilaisille.

Festivaalilla esiintyvä kiinalainen koreografi ja tanssija Xie Xin haastaa nykytanssin ammattilaiset workshopissaan, jossa voi perehtyä kehon mahdollisuuksiin ja herkkyyteen.

Kursseille odotetaan 600–700 osanottajaa.

Kurssitarjontaan voi tutustua osoitteessa www.kuopiodancefestival.fi  15.2. alkaen, kurssikauppa avautuu 1.3.

Festivaaliesitysten ryhmämyynti on jo käynnissä, lipunmyynti kuluttajille alkaa 1.3. Lippupisteessä.

48. Kuopio Tanssii ja Soi 14.-20.6.2017
Taiteellinen johtaja Jorma Uotinen