24.05.2018

Kuopio Tanssii ja Soi: Ulkomaiset taiteilijat ja nukketeatterikiertue siivittävät oheisohjelmaa

Kuopio Tanssii ja Soin oheistapahtumissa nähdään tänä vuonna useita ulkomaisia esiintyjäryhmiä. Mukana ovat Pskov Russian Choir – tanssi- ja musiikkiryhmä, Gaalassakin esiintyvä intialainen ANART Dance Company sekä Shanghai-Pudongin tuottama Shanghai Empireast Culture Group ja islantilaisen Klassíski Iistdansskolínn -tanssikoulun ryhmä. Ohjelma alkaa torilla päivittäin kello 11 ja 13. Sunnuntaina torilla on esitysten lisäksi suukirpputori.

”Olemme innoissamme monipuolisesta esiintyjäkaartista ilmaistapahtumissamme. Se kertoo, että Kuopio Tanssii ja Soi tunnetaan ja koetaan vetovoimaisena tapahtumana”, kertoo taiteellinen johtaja Jorma Uotinen.

Taiteilijahaastatteluissa Salacavala- kahvilassa voi kuulla taiteilijoiden kuulumisia ja saada tietoa tanssiteosten taustoista. Haastattelijana toimii Jorma Uotinen.

Suositut aamu -taijit ovat tänä vuonna kaupunginteatterilla samoin kuin lasten puistojamit.  ELO -forumit pyörivät teatterin ala-aulassa klo 17 alkaen. Ohjelmatarjontaa on laidasta laitaan, mm. nytanssiryhmä Kalamukki, muusikko Markus Petsalo, tanssiryhmä Äijät, Äidin Ääni -naiskuoro, pianisti Anniina Lehtinen ja kuvataitelija Iiris- Lilja Kuosmanen, Lasten Hermanni -lastenteatteriryhmä, viulisti Maria Nikulina ja pianisti Dmitrii Barkov sekä monia muita mielenkiintoisia esiintyjiä. ELO Forum -ohjelmiin on vapaa pääsy.

Lapsille suunnattua maksutonta ohjelmaa on erityisesti sunnuntaina ja maanantaina. Puistojamien jatkoksi sunnuntaina on tarjolla Neiti Ida, vuorovaikutteinen ja osallistava tanssiteos ja maanantaina Turun Taideakatemian tanssinopettajaopiskelijoiden Ullakkojengi -esitys. Pääsymaksuton Nukketeatteri Sytkyjen Apinakuningas -kiertue jalkautuu 14. – 19.6. kaupunginteatterin lisäksi nuorisotalojen ja alakoulujen pihoihin ympäri Kuopiota; Petoselle, Neulamäkeen, Julkulaan, Männistöön, Jynkkään, Särkiniemeen sekä Nilsiään.

Festivaaliviikolla on tarjolla useita seminaareja: Arjen työhyvinvointi – valtakunnallinen kuntaseminaari, Minna Canth-johtamisfoorumi, Taiteilijat äänessä – Tiede, taide ja ilmastonmuutos, Tiedolla taitoa tulevaisuuteen – Intohimo vai pakkomielle? sekä Lasten- ja nuortenkulttuuri kuntien vetovoimatekijänä nyt ja tulevaisuudessa. Tarkemmat tiedot seminaareista löytyvät www.kuopiodancefestival.fi/seminaarit

49. Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 13.–20.6.2018. Lippuja pääohjelmaan on saatavana Kuopio-Infossa, Sokos Kuopiossa ja muissa Lippupisteen myymälöissä kautta maan sekä lippu.fi -sivustolla.

Tulosta koko viikon Kuopio Tanssii ja Soi -tapahtumakalenteri www.kuopiodancefestival.fi/media/Tapahtumakalenteri_2018.pdf

Viikolla Kuopiossa on runsaasti myös muiden tapahtumatuottajien tarjontaa, mm Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen Paikallisliike -tapahtuma, Pro Agrian Satoa Goes Wild -ruokatapahtuma, Ritva-Liisa Pohjolaisen lasitaidenäyttely Galleria G12:ssa ja Bene Statera -hyvänolon tapahtuma torilla.