23.10.2013

Kuopio Tanssii ja Soi tarjoaa esiintymisareenan lapsille ja nuorille

Tänä vuonna Tanssioppilaitokset On Stage -esityksiä on kolmena päivänä, ja esiintyjäryhmät on jaoteltu opetustason mukaan. Esiintyjähaku alkaa 24.10.2013.

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali tarjoaa kymmenittäin tanssiesityksiä ja esiintymismahdollisuuksia erilaisille kohderyhmille tanssin ammattilaisista harrastajiin ja katsojiin.

Ensi kesänä yhä useammalla nuorella on mahdollisuus esiintyä, sillä Tanssioppilaitoksen On Stage -esityksien määrää kasvaa.

–      Suuren kysynnän vuoksi On Stage -esityksiä järjestetään peräti kolmena päivänä. Yksi päivä on omistettu tanssia harrastavien lasten ja nuorten ryhmille ja toinen ja kolmas päivä taiteen perusopetukseen osallistuville ryhmille, sanoo festivaalin tuottaja Sirpa Miettinen.

Mikä tahansa tanssioppilaitos tai -ryhmä Suomessa voi hakea esiintyjäksi. Esiintyjien tulee olla 7–20-vuotiaita, ei kuitenkaan ammattiin jo valmistuneita tanssijoita.

Tanssilaji on vapaavalintainen, tuoreet teokset ovat etusijalla. Ryhmille annetaan matkustustuki. Esiintyjiksi valitaan kirjallisen hakemuksen ja videonäytteiden perusteella 12–16 ryhmää. Valinnat julkaistaan 20.12.2013.

–      Haluamme tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuden kokea esiintymisen riemua ja yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Valmistautuminen esitykseen kasvattaa muun muassa määrätietoisuutta, pitkäjänteisyyttä ja yhteistyötaitoja. Ne ovat hyödyksi kaikkialla elämässä. Asiantuntijaraatimme antaa palautteen jokaiselle ryhmälle esityksen päätteeksi. Tämä ei kuitenkaan ole kilpailu, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen.

Esitykset järjestetään Kuopion Kulttuuriareena 44:ssä

to  12.6. klo 15           tanssia harrastavien lasten ja nuorten ryhmät

pe  13.6. klo 15           taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän ryhmät

la   14.6 klo 15             taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän ryhmät

Esityksien jälkeen festivaalilla järjestetään tanssileiri lapsille ja nuorille 15.–18.6. yhteistyössä Suomen Tanssioppilaitokset STOPP ry:n kanssa.

Huippuopettajien vetämän leirin päätteeksi osanottajat esiintyvät Kuopion Musiikkikeskuksen Valohallissa keskiviikkona 18.6. klo 13.

Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään sueraavan kerran 12.-18.6.2014.

www.kuopiodancefestival.fi