15.10.2019

Kuopio Tanssii ja Soi: Tanssioppilaitokset kutsutaan esiintymään kantaesitykseen – myös haku Tanssioppilaitokset on Stageen alkaa marraskuussa

Kuopio Tanssii ja Soi tuottaa yhteistyössä tanssioppilaitosten kanssa nykytanssiesityksen, joka kokoaa yhteen suuren määrän tanssin opiskelijoita. Teos luo uutta hetkellistä arkkitehtuuria Kuopion keskustan kaupunkiympäristöön, kun eri puolilta kaupunkia samaan aikaan liikkeelle lähtevät osallistujat kohtaavat ja liittyvät lopulta yhteiseen tanssiin Kuopion torilla. Teoksen koreografina toimii festivaalin taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku. Osallistujat valitaan hakemusten perusteella tammikuussa 2020, jonka jälkeen Lehtopolku lähtee opetuskiertueelle valittuihin tanssioppilaitoksiin Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Kantaesitys nähdään osana festivaalin avajaisohjelmaa 10.6.2020.

”Haaveenani on jo pitkään ollut luoda kaupunkitilaan sijoittuva teos sadalle esiintyjälle. Toiveissani on myös ollut luoda malli, joka vertailun ja vastakkainasettelun sijaan kutsuukin tanssin opiskelijoita ympäri Suomea yhteisen, elämyksellisen päämäärän äärelle. Festivaaliympäristö on loistava kehys hankkeelle, koska se ohjelma- ja kurssitarjonnallaan tarjoaa samalla valtavasti muita mahdollisuuksia tanssin ja toisten tanssista innostuneiden kohtaamiseen!” Lehtopolku kertoo.

Myös Tanssioppilaitokset on Stage on jälleen osana festivaalia. Osallistuvat ryhmät valitaan mukaan hakemusten perusteella. Esityksensä päätteeksi jokainen ryhmä saa palautteen Riku Lehtopolun johtamalta asiantuntijaraadilta. Katselmus toteutetaan yhteistyössä Suomen tanssioppilaitosten liitto STOPP ry:n kanssa. Suosittujen On Stage -iltapäivien esiintyjiksi on viime vuosina hakenut noin 80 ryhmää eri puolilta Suomea ja naapurimaita, noin neljäsosa hakeneista on voitu kutsua mukaan katselmukseen.

Haku molempiin aukeaa 1.11.2019 festivaalin mediasivustolla. Lisätietoa ja hakuohjeet löytyvät osoitteesta:
https://www.kuopiodancefestival.fi/fi/395/preview/tanssioppilaitokset-on-stage-2020
51. Kuopio Tanssii ja Soi 10.-16.6.2020
Taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku