04.03.2021

Kuopio Tanssii ja Soi syyskaudella 2021

Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään tänä vuonna useina tapahtumakokonaisuuksina syyskauden aikana. Kausi käynnistyy elokuussa Kuopion musiikkikeskuksella Gaalailloissa joissa nähdään niin koti- kuin ulkomaisiakin taiteilijavierailuja, loka-marraskuussa jatketaan muiden vierailujen parissa kaupunginteatterissa ja kulttuuriareenalla. Festivaalitunnelmaa luodaan monipuolisen ohjelman, esitysten, kurssien, elokuvailtojen ja torin ilmaistapahtumien parissa.

– Kansainvälisyys on festivaalin perustamisesta saakka ollut erottamaton osa Kuopio Tanssii ja Soita, ja nykytilanteessa myös koronaturvallisuudesta on tullut ohittamaton toimintaamme ohjaava tekijä. Yritämme ratkoa omassa vallassamme olevat asiat niin, että voimme tänäkin vuonna tuottaa Kuopioon merkittäviä kansainvälisiä vierailuja kotimaisen ohjelmiston lisäksi. Suunnitteilla on myös ulos teatteritiloista jalkautuvaa, yllättävin keinoin tanssia lähestyvää taidetta, joka kutsuu festivaaliyleisön osallistumaan osaksi teoksia, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku.

Yhdistyksen hallitus päätti 25.2. siirtää tämän vuoden tapahtuman toteutuksen myöhempiin ajankohtiin kesäkuun perinteisen festivaaliviikon sijaan.

– Olimme valmistelleet 52. festivaalin ohjelman tulevalle kesäkuulle, julkistaminen odotti. Pandemiasta johtuvat riskit ja epävarmuuden ilmapiiri johtivat kuitenkin siihen että päätös kansainvälisen tapahtuman siirtämisestä syyskaudelle oli tehtävä jo tässä vaiheessa. Viime vuoden kokemuksista oppineina ymmärsimme että tapahtuma on pystyttävä ajamaan alas hallitusti jolloin voimme täysipainoisesti keskittyä syysohjelman ja vuoden 2022 tapahtumien järjestelyihin, talouden ja tuvallisuudenkin kannalta ratkaisu oli välttämätön, sanoo Anna Pitkänen, Kuopio Tanssii ja Soi ry:n toiminnanjohtaja.

Syyskauden ohjelma julkaistaan viimeistään heinäkuussa festivaalin mediasivustolla www.kuopiodancefestival.fi