05.05.2017

Kuopio Tanssii ja Soi: Seminaareja työhyvinvoinnista aivoterveyteen

Ajankohtaisseminaarit ovat vakiinnuttaneet asemansa Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin oheistapahtumina. Tänä kesänä seminaarit hakevat vastauksia niin aivoterveyden, liikunnan, SOTE-yhteistyön kuin johtamisenkin kysymyksiin. Myös taiteen ja kulttuurin rooliin ja vaikuttavuuteen yhteiskunnassa.

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali kumppaneineen järjestää Taiteilijat äänessä -tulevaisuustyöpajan taiteen ja kulttuurin roolista ja vaikuttavuudesta yhteiskunnassa. Maanantaina 17.6. Kuopion Musiikkikeskuksella pidettävän työpajan alustajina toimivat taiteilijat. Mukana on mm. kirjailija Sirpa Kähkönen, näytelmäkirjailija Miko Kivinen, arkkitehti Heikki Lamusuo sekä Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Minna Sirnö.

Kuopion kaupungin järjestämä valtakunnallinen Hyvinvoiva kunta -seminaari järjestetään tänä vuonna 15.6. Kuopion Musiikkikeskuksella otsikolla Navettakissasta hoivarobottiin. Seminaari on suunnattu maakunta- ja SOTE-uudistusta valmistelevien ja toimeenpanevien tahojen edustajille sekä kuntapäättäjille. Teemoina ovat mm. digitaalisuuden mahdollisuudet tulevaisuuden kunnassa sekä lasten ja nuorten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen.

Suomen Tanssi- ja sirkustaiteilijat ry järjestää tanssi- ja liikunta-alan ammattilaisille sekä opiskelijoille suunnatun Sujuu kuin tanssi? -seminaarin työhyvinvoinnista 15.6. Kuopion Lyseon lukiolla. Seminaari on osa 80 vuotta täyttävän STST:n juhlavuoden ohjelmaa.

Kuopio Tanssii ja Soi järjestää Suomen Aivosäätiön, Itä-Suomen Yliopiston, KYS neurokeskuksen, Suomen aivotutkimus- ja kuntoutuskeskus Neuronin, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Kuopion konservatorion ja Savonia ammattikorkeakoulun kanssa Otetta aivoista – Tiedolla taitoa tulevaisuuteen -seminaarin. Tavoitteena on tuoda käytännönläheisesti tieteen tutkimustuloksia lähelle niitä joiden elämänlaatu voisi parantua tutkimustiedon avulla. Tällä kertaa kohteena ovat aivot, aivosairaudet ja kuntoutus, tässä liikunta ja kulttuuri ovat merkittävässä roolissa. Esillä on muun muassa Alzheimer ja elämänmittainen aivoterveys.  Asiantuntijoina ovat Reetta Kälviäinen (professori, ylilääkäri), Kauko Pitkänen (ylilääkäri) ja Pekka Jäkälä (vastaava ylilääkäri/ neurologian m.a. professori) sekä Mikko Hiltunen (professori) ja Tiia Ngandu (LT, dosentti, asiantuntijalääkäri)

Seminaari järjestetään 19.6. Kuopion Musiikkikeskuksella, se on tarkoitettu kaikille hyvinvoinnistaan kiinnostuneille. Tilaisuus on maksuton.

Perjantaina 16.6. järjestettävässä Minna Canth -johtajuusfoorumissa pureudutaan hyvinvoinnin edellytyksiin työssä ja sen vaikutuksiin organisaatiossa. Kohderyhmänä ovat yksityisen ja julkisen sektorin organisaatiot sekä niiden johto, mukana ovat myös työntekijät, työterveyshuolto ja tutkijat. Asiantuntijoina toimitusjohtaja Mika Sutinen sekä johtava lääkäri Ritva Teerimäki ym. Foorumin vastuullinen järjestäjä on Snellman-kesäyliopisto

Kaikkiin seminaareihin on varattava paikka etukäteen. Ohjelmat ja lisätiedot löytyvät festivaalin kotisivuilla www.kuopiodancefestival.fi

Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 14.-20.6.2017.