21.02.2019

Kuopio Tanssii ja Soi sai EFFE-laatumerkinnän jo toisen kerran

EFFE on eurooppalainen laatumerkintä, joka myönnetään merkittäville taidefestivaaleille, jotka osoittavat sitoutumistaan taiteen, yhteisön osallistumisen ja kansainvälisen avoimuuden alalla. Kansainvälisistä asiantuntijoista muodostuva raati, myöntää merkinnän festivaalille, joka täyttää vähintään seitsemän kymmenestä laatustandardista. Kuopio Tanssii ja Soi saa EFFE-laatumerkinnän nyt jo toisen kerran. Laatumerkintä on osoitus festivaalin pitkäjänteisestä työstä taiteen edistämisen saralla.

– Tämä kansainvälinen huomionosoitus on tunnustus Kuopio Tanssi ja Soin henkilökunnalle, laajalle muiden työntekijöitten, talkoolaisten ja hallinnon henkilöstölle, laadukkaasta ja kehityshakuisesta toiminnasta festivaalien saralla. Olemme määrätietoisesti pitäneet huolta siitä, että taide on tapahtumamme ytimessä. Olemme myös alusta alkaen olleet avaamassa ovia kansainvälisille kentille ja olemme aidosti kansainvälinen toimija. Vaikutamme konkreettisesti yhteisössämme järjestämällä runsaasti muun muassa ilmaistapahtumia ja tanssitaidekoulutusta. Ja mikä mahtavinta, meillä on uudelle avoin, innostuva ja vastaanottavainen yleisö. Se on omalta osaltaan ollut vaikuttamassa siihen, millaiseksi festivaalimme on kehittynyt. Tunnustus on merkittävä huomionosoitus, ylpeydenaihe ja me-hengen rakentaja meille kaikille, kertoo toiminnanjohtaja Anna Pitkänen.

European Festivals Association (EFA) on eurooppalaisia taidefestivaaleja edustava yhdistys, johon kuuluu festivaaleja 40 maasta. EFA tukee ja mahdollistaa taiteen tuottamista ja pitää ohjaavana ajatuksenaan kulttuurin saavutettavuuden periaatetta. Vuonna 1952 perustettu yhdistys tukee festivaalien välistä taiteellista yhteistyötä. Europe for Festivals, Festivals for Europe (EFFE) on EFA:n perustama elin, jonka tarkoituksena on festivaalien näkyvyyden parantaminen. EFFE tarjoaa myös FestivalFinder.eu-sivuston, jonka kautta on mahdollista hakea taidefestivaaleja ympäri Eurooppaa.

Kuopio Tanssii ja Soi järjetetään 12.-18.6.2019.

www.kuopiodancefestival.fi