22.06.2011

Kuopio Tanssii ja Soi saavutti tavoitteet

Ensi vuonna ohjelmiston rakenne muuttuu, kun Kuopion kaupunginteatterin näyttämö on remontin vuoksi poissa käytöstä.

42. Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali saavutti budjettiin asetetut tavoitteet. Lippuja oli tänä kesänä myynnissä noin 10 000 ja käyttöaste oli noin 80 prosenttia. Ennätysvuoteen 2010 verrattuna käyttöasteessa oli hieman laskua.
Eniten yleisöä vetivät brasilialainen Mimulus Cia de Dança, kreikkalaisranskalainen Apotosoma Dance Company sekä amerikkalaiset ryhmät Ailey II ja Cedar Lake Contemporary Ballet.

Festivaalin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen on festivaaliin tyytyväinen.

− Lähes täysosuma! Tämän kesän ohjelma osoittaa monipuolisuudessaan, mitä kaikkea tanssilla voidaan tavoittaa. Yleisön reaktiot todistavat sen, että suomalainen ymmärtää ja hyväksyy erilaiset kulttuurimuodot, Uotinen sanoo.
Ensi kesänä ohjelmistorakennetta joudutaan muuttamaan, sillä festivaalin toinen päänäyttämö, Kuopion kaupunginteatteri, menee remonttiin vuosiksi 2012−2014. Korvaavia tiloja etsitään parhaillaan.

− Selvitämme erilaisia mahdollisuuksia, esimerkiksi kirkkojen, Jäähallin ja Musiikkikeskuksen muiden tilojen soveltuvuutta käyttöömme. Ohjelmisto muotoutuu niiden myötä, festivaalin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen sanoo.

Myös ulkotilojen, kuten Satamatorin ja Rauhalahden ulkoareenan, laajempaa käyttöä pohditaan.

Uusien esiintymispaikkojen myötä myös musiikin osuus tullee lisääntymään tulevien kesien ohjelmistossa. Ensi vuoden ohjelmistoon on jo varmistunut Jorma Uotisen ja kapellimestari Atso Almilan sekä Kuopion kaupunginorkesterin yhteistyöteos, joka saa ensi-iltansa Kuopio Tanssii ja Soilla.

Luvassa saattaa olla myös jatkoa amerikkalaisryhmille.

Etusivu