19.06.2013

Kuopio Tanssii ja Soi saavutti tavoitteet

 Pariisin Oopperan baletin tanssijat ja ohjelmistoon vuosien tauon jälkeen palannut gaala keräsivät suurimmat yleisöt. Taiteelliseen kärkeen nousi raskalaisryhmä Cie Malkan esitys Murmures. Tänä vuonna ohjelmassa olivat vahvasti läsnä myös lapset ja nuoret.

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali saavutti taloudelliset ja taiteelliset tavoitteet. Maksullisissa esityksissä oli 10 000 paikkaa, ja niiden osalta päästään tavoiteltuun 80 prosentin käyttöasteeseen.

– Lipunmyynnissä saavutamme budjetoidut tavoitteet. Myös kurssien osalta pääsemme tavoitteisiin, eli noin 650–700 kurssilaiseen, toiminnanjohtaja Anna Pitkänen sanoo.

Ilmaisohjelmien uudistettu ohjelmarakenne toimi hyvin. Satamatorilla nähtiin ohjelmaa joka toinen päivä, Valohallissa tapahtumia oli aiempaa enemmän. Muun muassa aamuiset taiji-tunnit keräsivät runsaasti osallistujia.

– Erityisen iloinen olen siitä, että lapset ja nuoret ovat olleet tänä vuonna vahvasti esillä sekä esiintyjinä että osallistujina. Pikkulasten ilmaiset Puistojamit ovat olleet suosittuja. Lisäksi nuoret ovat päässeet esintymään muun muassa Tanssioppilaitokset on Stageissa, Pitkänen sanoo.

Nuorten esiintymisille on ollut selvä kysyntä, ja konseptia jatketaan myös tulevina vuosina.

– On hyvä, että lapset ja nuoret  pääsevät vertautumaan muihin. Stage-esityksissä he näkevät, millaisia asioita muissa oppilaitoksissa tehdään, taiteellinen johtaja Jorma Uotinen sanoo.

Taiteellisesti festivaali täytti Uotisen odotukset. Incidence Chorégraphique ja Introdans eivät pettäneet odotuksia, ja vuosien tauon jälkeen ohjelmaan palannut gaala oli erityisen onnistunut.

– Vaihtelevuus rytmissä oli kohdallaan. Gaala oli tasapainoinen ja monipuolinen ja sai täyttymyksensä viimeisestä teoksesta, Sidi Larbi Cherkaouin In Memoriamista.

Taiteelliseksi menestykseksi nousi ranskalaisen Cie Malkan Murmures.

– Sen luokan esityksiä olen nähnyt vain muutaman elämässäni. Jokaiselle liikkeelle oli ajatus ja merkitys. Teos oli mykistävä ja henke ä salpaava. Malkan esitys nousee koko kauteni kärkijoukkoon, Uotinen sanoo.