14.02.2018

Kuopio Tanssii ja Soi: Kung-fu pandaa lapsille ja flamencoa aikuisille

Kuopio Tanssii ja Soin kurssitarjonta sisältää ensi kesänä 62 kurssia. Kursseja on aivan ensimmäistä kertaa järjestettävistä uutuuksista jo esimerkiksi 32 vuotta toteutettuun poikien tanssileiriin, joka kokoaa tanssia harrastavat pojat ympäri Suomea Kuopioon. Ensi kesän laaja kurssivalikoima kattaa tanssityylit klassisesta baletista burleskiin ja pyörätuolitanssista salsan kautta flamencoon. Tarjolla on kursseja kaiken tasoisille ja -ikäisille tanssijoille. Kursseille odotetaan kaikkiaan noin 700 osanottajaa.

  • Erityisen ylpeänä voisin nostaa tanssin neurotieteestä Helsingin yliopiston Lääketieteellisestä tiedekunnasta tohtoriksi väitelleen Hanna Poikosen WiseMotion -kurssit, joista löytyy vaihtoehdot niin aloittelijoille kuin ammattilaisillekin, kurssiohjelman koonnut tuottaja Sirpa Miettinen kertoo.

Lapsille ja nuorille on tarjolla esimerkiksi Kung-fu panda tarinajumppaa, hiphoppia, balettia ja Mixed Moves-kursseja, jossa pääsee kokeilemaan baletin, jazz- ja nykytanssin eri elementtejä. Tavoitteena on tanssin ilo ja kiinnostuksen herääminen ja tanssisalin kynnyksen ylittäminen, vaikka ihan ensimmäisen kerran. Aikuisille aloittelijoille on mm. aikuisbalettia ja cuban salsaa. Lihaskireyksistä kärsiville sopii esimerkiksi joogan alkeet kankeille.

Dance Weekend on uusi, Element Studion kanssa yhteistyössä tuotettu viikonlopun 15.- 17.6. kurssipaketti, joka kokoaa yhteen valikoiman tanssikursseja, kehonhuoltoa ja Kuopio Tanssii ja Soin esitykset.

Kurssitarjontaan voi tutustua osoitteessa www.kuopiodancefestival.fi, jossa myös kurssikauppa avautuu 1.3.

Festivaaliesitysten ryhmämyynti on jo käynnissä, ja lipunmyynti kuluttajille alkaa 1.3. Lippupisteessä.

KUOPIO TANSSII JA SOI 13.6. – 20.6.2018
Taiteellinen johtaja Jorma Uotinen