16.09.2020

Kuopio Tanssii ja Soi julkistaa syksyn 2020 ohjelmaansa

Kuopio Tanssii ja Soi tuo syyskaudelle tanssitaidevierailuja. Lokakuussa Kuopiossa nähdään Satu Tuomisto Projektin Kilpatanssi Remix ja Raekallio Corp:in Muistikuvia -teos. Ohjelmassa on myös tanssikursseja sekä monipuolinen ELOssa -tanssin ilta.

Tavoitteemme on ilahduttaa tanssin ystäviä esitysten ja kurssien muodossa, syksyn aikana tuotamme Kuopioon useiden kotimaisten tekijöiden näyttämöteoksia, myös tanssielokuvia sekä kursseja kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku. Satu Tuomisto työryhmineen törmäyttää kilpatanssin nykytanssiin, riepottelee kilpatanssin normeja ja kuorii siitä kilpatanssin kimalluksen. Kilpatanssi Remixin maailma on syvän inhimillinen, lämpimän rakastava ja hyvää rakentava – asioita joita olemme pitäneet tärkeinä koko syyskauden ohjelmaa suunnitellessamme. Teoksessa vierailevat myös kuopiolaiset Disa Kortelainen ja Markku Hyvärinen, jatkaa Lehtopolku.

Valtteri Raekallio on yksi sukupolvensa keskeisiä kotimaisista koreografeja, jonka työ liikkuu useiden taidemuotojen rajapinnoilla, luoden rohkeita teoksia, joissa yhdistyvät monimutkaiset kertomukset, vahva visuaalisuus sekä kauniisti muotoiltu liike. Raekallio Corp. on tullut tunnetuksi suurimuotoisista immersiivisistä teoskonsepteistaan sekä omanäänisistä näyttämöteoksistaan, joissa monitasoinen kerronta ja vahva visuaalisuus yhdistyvät pitkälle hiottuun liikekieleen. Muistikuvia – Recollections on toteutettu yhteistyössä tanssija Annamari Keskisen sekä viulisti Meriheini Luodon kanssa. Sukupolvien läpi katsova esitys tarkastelee ihmistä, sinua tai ainakin minua kysyen: Missä kulkevat muistojen, fiktion ja narraation rajat.

Musiikkikeskuksella järjestettävässä ELOssa -illassa vierailee Suomen kansallisbaletin nuorisoryhmä esittäen otteita teoksista Bajadeeri ja Golden, jonka koreografiasta vastaa Emrecan Tanis. Minna Tervamäki, Suomen kansallisbaletissa loistokkaan uran tehnyt tähtitanssija, tuo iltaan rakastetun Kuolevan joutsenen.  Ohjelmassa nähdään myös Oskari Kymäläinen, MDD, Blind Gut Company, Kuopion Taideopisto, Kuopion Tanssistudio ja Kuopion konservatorio esiintyjineen. ELOssa -illan juontavat Kirsi Soininen ja Riku Lehtopolku. Ilta on yleisölle maksuton, mutta jokaisen tulee turvallisuuden vuoksi noutaa paikkalippu.

TanssiMaraton puolestaan tarjoaa maistiaisia eri tanssilajeihin, joita kuka tahansa voi kokeilla opettajiemme johdolla. Lokakuun ohjelmassa on myös muita tanssikursseja.

Kesäkuun festivaalimme peruttiin. Sen jälkeen olemme valmistelleet ja joutuneet samantien perumaankin lukuisia syyskaudelle suunniteltuja ulkomaisia taiteilijavierailuja. Uskomme että tämä kotimainen ohjelmamme on nyt mahdollista. Kiinnitämme tilaisuuksissamme erityistä huomiota terveyteen ja turvallisuuteen, osanottajien määriä rajoitetaan, ohjelmaan voi tutustua kotisivullamme, kertoo Kuopio Tanssii ja Soin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen.

Lippuja niin maksullisiin kuin maksuttomiinkin tapahtumiin on saatavana 1.10. alkaen. Marras- ja joulukuun ohjelman julkistamme myöhemmin. Myös fesän 2021 ohjelma julkaistaan tuonnempana.

 

OHJELMA LOKAKUUSSA 2020

Maksulliset esitykset – liput Lippupisteestä 1.10 alkaen, ovelta 60 min ennen esityksiä:

  1. & 14.10. klo 19, Raekallio Corp., Muistikuvia – Recollections, Kulttuuriareena 44,    liput 20 € + palvelumaksu (max 80 henkilöä)
  1. & 16.10. klo 19 Satu Tuomisto Projekti: Kilpatanssi Remix, Kulttuuriareena 44,        liput 20 € + palvelumaksu (max 80 henkilöä)

 

Maksuttomat tapahtumat:

17.10. klo 11-15      TanssiMaraton, Musiikkikeskus, Valohalli,  pakollinen paikkavaraus www.kuopiodancefestival.fi  (max 12 osanottajaa).

Katsojat ovat tervetulleita seuraamaan Maratonia (ei lippua, max 80 henkilöä kerrallaan, kontrolli ovella).

 

17.10. klo 18, ELOssa -tanssin ilta, Kuopion Musiikkikeskus, konserttisali, pakolliset paikkaliput 1.10 alkaen Musiikkikeskuksen lippukassalta (max 270 henkilöä)

 

Musiikkikeskuksen lippukassa avoinna

ma – pe klo 15 – 17

esityspäivinä ma – pe     klo 15 – esityksen alkuun

esityspäivänä la – su 60 min ennen esitystä

 

Tilaisuuksissamme noudatamme musiikkikeskukselle laadittuja turvallisuusohjeeita:

https://www.kuopionmusiikkikeskus.fi/uutinen/turvallisuuskaytannot-kuopion-musiikkikeskuksessa/