31.01.2019

Kuopio Tanssii ja Soi: Juhlavuoden kurssitarjonnassa uusia tuulia ja vanhoja tuttuja

Kuopio Tanssii ja Soi kurssivalikoimassa on tänä vuonna ennätykselliset yli 70 kurssia perheen pienimmistä senioreihin ja harrastajista ammattilaisiin. Juhlavuoden kursseille odotetaan yli 700 osanottajaa. Tuttuun tapaan lapsille on tarjolla balettikursseja ja supersuositut ilmaiset puistojamit. Nuorille on muun muassa afrikkalaista tanssia ja karakteritanssia sekä uutuutena erilaiset akrobatiakurssit.

Jo yli 30 vuotta osana Kuopio Tanssii ja Soita ollut poikien tanssileiri on myös perinteikkäästi mukana ja leirin päätösesitys nähdään Kulttuuriareena 44:llä 18.6. Suomen kansallisoopperan ja -baletin Balettioppilaitoksen kanssa yhteistyössä järjestettyjä balettikursseja on sekä oppilaitokseen hakeville että koulutukseen jo valituille. Aikuisille on tarjolla muun muassa aamutaijia, djembe -rumpukurssi, salsaa ja akrobatiaa.

  • Aina mukana on jotain uuttakin, uutuuksista voisi mainita äänenkäytön Estill Voice Training-kurssin ja akrobatiakurssit sekä barokkitanssit-kurssin, jossa tutustutaan barokin ajan hovi- ja seuratansseihin. Useat festivaalilla esiintyvistä ryhmistä pitävät omat workshopinsa ja ne ovat olleet todella suosittuja ammattilaisten keskuudessa, kertoo kurssituottaja Sirpa Miettinen.

Barokkitanssikurssin opettaja Maria Hostikka kertoo kurssista seuraavaa:

  • Barokkitanssia on ollut tarjolla Kuopiossa viimeksi yli 20 vuotta sitten. Tulevan kesän kurssilla tutustumme länsimaisen barokin ajan hovi- ja näyttämötanssien perusteisiin ja ohjelmassa ovat bourrée, menuetti, sarabande, gigue ja kontratanssi. Barokin aikaan tanssi ja musiikki olivat kiinteässä vuorovaikutuksessa keskenään. Musikaalisuus ja liikkeen selkeys ovat lähtökohtana myös omassa opetuksessani.

Kehonhuollon kursseja on runsaasti muun muassa selän hyvinvoinnin iltapäivä ja liikkuvuusharjoittelun perusteet. Miehille löytyy oma alkeistason hiphop-kurssi, jossa tutustutaan lajin perusteisiin.

Kursseihin voi tutustua osoitteessa www.kuopiodancefestival.fi  30.1. alkaen, kurssikauppa avautuu 1.2. klo 10.

Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 12.-18.6.2019.

www.kuopiodancefestival.fi